ÖNEÇIKAN-3721.       Her takım kendi esma listesinde bulunan oyuncuların T.C. Kimlik Numarası, Ad-Soyadı, Telefon Numarası ve Doğum Tarihini belirtmek zorundadır.

2.       Takımlar en fazla 23 kişilik takım listesi verebilirler. En küçük oyuncu 2007 doğumlu olabilir. (2008 ve üzeri doğumlular turnuvaya katılamaz.) Takımlar 1 idareci 1 çalıştırıcı bulundurmalıdır. Kuralar çekildikten sonra listelere oyuncu eklenmeyecektir.

3.       Takımlar Esame listelerinde en fazla 3+2 aktif lisanslı oyuncu bulundurabilir. Pasif lisanslı oyuncu sınırlaması bulunmamaktadır.

4.       Takımlarda bulunan oyuncuların Karapınar doğumlu olmaları veya Son 6 ay içerisinde Karapınar’da ikamet ediyor olmak zorundadırlar.

( Servis ile gidiş-geliş yapan işçi ve memurlar ayrıca görevi dolayısıyla Karapınar dışında bulunan öğrenci ve çalışanlar bu maddeden muaf tutulacaktır.)

5.       Müracaatlar Karapınar Gençlik Merkezine yapılacak, 10 Mayıs 2023 günü başlayıp 15 Mayıs 2023 günü mesai bitimi sona erecektir.

6.       Komitenin değiştirmiş olduğu kurallar haricindeki bütün kurallar Türkiye Futbol Federasyonun belirtmiş olduğu futbol oyunu kurallarıdır.

7.       Turnuvaya katılım bedeli 2000₺ olup ayrıca 3000₺ teminat alınacaktır. Fikstür çekiminden sonra çekilmek isteyen veya maça çıkmayan takımın teminatı geri ödenmeyecektir.

8.       Fikstür belli olduktan sonra takımlar kendi maç saatlerinden yarım saat önce müsabaka esame listesi hazır bulunmaları gerekmektedir. Müsabaka öncesi ısınmak için her takım kendi topunu veya toplarını getirmeleri gerekmektedir.

9.       Müsabakaya çıkmayan takım 3 – 0 yenik sayılacaktır.

10.    Grup maçları sonucunda takımların puanları eşit olması halinde takımların görmüş oldukları kırmızı kartlara bakılacaktır daha az kırmızı kart gören takım üstün sayılacaktır. Kırmızı kart sayılarında eşitlik bozulmaz ise sarı kart sayılarına bakılacak, yine bozulmaz ise kendi aralarındaki maça bakılacaktır. Bu durumda da eşitlik bozulmaz ise genel averaja bakılacaktır.

11.    Müsabakalara yapılacak itirazlar takım sorumlusu tarafından maç öncesi veya maç sonrası ilk gün mesai saatleri içerisinde 750₺ karşılığında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir. Maçtan sonraki gün yapılan itiraz dilekçeleri kontrol edilecek olup, mesai bitiminden sonra gelen dilekçeler dikkate alınmayacaktır. Yapılan itirazlar Komitemiz ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce değerlendirilip sonuç takımlara bildirilecektir

12.    Fikstür çekimi 16 Mayıs 2023 günü saat 18.00’deKarapınar Gençlik Merkezindegerçekleştirilecektir. Fikstür çekimine her takımdan en az bir sorumlu katılması gerekmektedir. Turnuva 17 Mayıs 2023 tarihinde başlayacaktır.

Turnuva final maçı öncesinde şöhretler maçı oynanacaktır.

13.    Maçlarda takımlar 5 oyuncu değiştirebilecek. Maçlar 35’er dakikadan 70 dakika oynanacak olup, devre arası 10 dakikadır. Final maçı ise 45’er dakikadan 90 dakika oynanacak olup, devre arası 15 dakikadır.

14.    Maçlarda emniyeti sağlamak için İlçe Emniyet Müdürlüğünden, sağlık problemleri içinse Sağlık Grup Başkanlığından yardım alınacaktır. Bu tedbirler alınmadan maç başlatılmayacaktır.

15.    Tesis içerisinde ve soyunma odalarında alkol, sigara, kabuklu kuruyemiş vb. madde ve yiyecekleri tüketmek, kullanmak yasaktır. Kuralları çiğneyenler hakkında yasal işlem uygulanacaktır. Seyircilerin tesis malzemesinde meydana getirecekleri hasardan kendileri sorumlu olup, maliyeti karşılamakla yükümlülerdir.

16.    Takımı destekleyen seyircilerden takım sorumluları sorumlu tutulacak olup seyirci tesisten uzaklaştırılacak, yaptırımı ise takım sorumlusu nezdinde bütün takıma uygulanacaktır.

17.    Müsabakaya gelen sporcuların Futbol branşına ve sentetik sahaya uygun çivili olmayankrampon ve spor ayakkabı ile gelmesi zorunludur.Ayrıca sporcuların tekmelik takmaları da zorunludur.

18.    Müsabaka esnasında, öncesinde ve sonrasında takım oyuncuları, idareciler ve çalıştırıcılar küfür etmeleri veya taşkınlık yapıp kavgaya sebebiyet verip kırmızı kart görmeleri halinde mevcut turnuvadan ve gelecek 2 yılda yapılacak olan bütün turnuvalardan men edilecek olup, ait olduğu takımın teminatı geri ödenmeyecektir.

19.    Müsabakalara katılacak takımlar, esame listelerinde belirttikleri antrenör ve sporcular için komite tarafından belirlenen akreditasyon kartları ile oyun alanına alınacaktır.Akreditasyon kartı olmayan kişilerin oyun alanına girmelerine izin verilmeyecektir. Bu konuda takım yetkilisi sorumludur. Akreditasyon kartı için sponsorluk anlaşması yapılacak olup, sponsor olmak isteyen firmalar ilçe müdürlüğümüzle irtibata geçebilir.