Muğla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1998 yılında mezun oldu. Aynı yıl Çankırı’nın Yapraklı İlçesi Malmüdürlüğünde muhasebe memuru olarak göreve başladı. 1999 yılının Kasım ayında askere giderek 2000 yılının Temmuz ayında Askerliğini Malatya’da kısa dönem olarak bitiren Kapdan, 2005 yılına kadar Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde Malmüdürlüğünde çalışırken 2005-2007 yılları arasında Kastamonu-Cide İlçesi Malmüdürlüğünde Muhasebe Şefi olarak, 2007-2012 yılında da Ardahan İli Hanak İlçesinde Malmüdürü Vekili olarak görev yapan Kapdan, Maliye Bakanlığı tarafından 31.08.2012 tarihinde de Konya- Karapınar İlçesine Malmüdürü olarak atandı. Malmüdürü Kapdan’a, tanışma hoş geldin ziyaretleri devam ediyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Malmüdürü Zeki Kapdan, Karapınar halkına verimli ve en iyi hizmeti vermeye gayret edeceğim. Karapınar’a çabuk ısındım. İlçe halkından gayet samimi ve sıcak ilgi ve alaka gördüm. Görevimi en iyi şekilde yerine getireceğime inanıyorum”dedi

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Karapınar Malmüdürü olarak yeni atanan Zeki Kapdan’a İlçemize hoş geldiniz derken, yeni görevinde sağlık sıhhat içerisinde üstün başarılar temenni ederiz.