Adından sıkça söz ettiren Karapınar Sevgi Pınarı Derneği, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni, 18 kişilik grupla Eyüp Sultan Camii’nde ihya etti.  Geceyi ihya etmek ve İstanbul’un tarihi yerlerini gezmek için yola çıktıklarını belirten Dernek Başkanı Ünal Karagöz, “Programı geleneksel hale getirip daha çok vatandaşımızı buralara getirmek istiyoruz” dedi. Başkan Karagöz, “Tarihimizin yanında bin aydan daha hayırlı olan bu gecede Eyüp Sultan Camii’nde olmak istedik. Belki evlerimizde olsak bu kadar samimi program yapamazdık. Gece sahura kadar hiçbirimiz uyumadık. Rabbim inşallah Kadir Gecesi’nde yaptığımız bu dualarımızı kabul eder. Katılan ilçe halkına ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Geçen yılda aynı programı düzenlemiştik bu yılda, artık geleneksel hale getirip her yıl düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Geçen yıl görevi devreden eski Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Uğurlu, “Ramazanda ve en önemlisi Kadir Gecesi’nde burada olmak çok güzel. Programı düzenleyen Sevgi Pınarı Derneği’ne ve ekibine çok teşekkür ederim. Benim için diğer Kadir Gecelerinden çok farklı dolu dolu ihya etmeye çalıştık. Bu lezzeti bütün arkadaşlarımın da yaşadığına canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu. Geziye katılan Ziraat Mühendisi ve Zengin Tarım Ürünleri sahibi Yusuf Zengin, “Sağlık problemlerimde vardı fakat bu geceyi burada geçirmek için zahmetine katlanmak gerekirdi. Dolu dolu çok güzel bir program oldu. Denek Başkanı’na ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Oruç Karoser sahibi Adem Oruç ise, “Söylenecek çok söz var fakat en güzeli İstanbul’un tarihi yerleri ve tabi ki Kadir Gecesi’nde burada olmak çok güzeldi. Her zamankinden farklı bir program oldu. Yorulduk fakat bu yorgunluğumuz bitince lezzetini daha çok anladık. Katılan tüm arkadaşlarım adına Sevgi Pınarı Derneği’ne bir kez daha teşekkür ediyorum. İlçe halkımızın da bayramını şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

Konya’dan uçakla gidilip dönülen gezi; Çamlıca Tepesi, Samanyolu Televizyonu, Aziz Mahmut Hüdayi, Fatih Camii, İstanbul Akvaryum, Panorama Tarih Müzesi, Eyüp Sultan Camii, Eyüp Mezarlığı, Pierre Loti, Fatih Camii ve türbesi, Hırka Şerif Camii, Selimiye Camii ve Konya Selçuklu Otel’de iftarın ardından son buldu.