İlçemizde yıllarca ayakkabı boyacılığı yapan, Odun, Kömür satıcısı Emin Akdoğan’ın işlerine yardımcı olan ve hiç evlenmemiş ancak kazancını hayır hasanet işlerinde harcayan ve gönüllü olarak birçok işlere gönüllü olarak çalışıp faydalı olan Hacı Sabri Akyıl halkımız tarafından sevilen ve takdir edilen bir şahsiyettir.

İlçemizde Nakiboğlu Yaylası mevkiinde Kızıkhüyüğü yanındaki mezarlığı ağaçlandıran ve sulamasını yapan, Mezarlıklarda ki cenaze namazı esnasında kullanılan ses cihazı ve panolarının yenilenmesini sağlayan, Cumhuriyet Mahallesi Güngör Baltoğlu camii inşaatının, İmam Gazali Caminin ve Yükseliş Cami inşaatlarının yapımı sırasında ustalara hayırsever vatandaşların yardımları ile yemek ikramında bulunan iyi bir çevreci ve tabiata hizmet eden Sabri Akyıl’ın hizmetleri halkımız tarafından takdir edilmektedir.

Hacı Sabri Akyıl şunları söyledi,” 73 yaşındayım. Hiç evlenmedim. Ben 7 yaşında iken Babam öldü, 13 yaşında iken annemi kaybettim ve öksüz büyüdüm. Yokluklar içinde yaşamım devam etti. Zaman zaman akrabalarım benimle ilgilendiler ama Allahım kimseyi anasız, babasız bırakmasın. Yaşamım çok zorluklar içinde geçti. Kendimi her zaman gönüllü işlere vererek topluma, cemiyete faydalı olmaya çalıştım. Yokluklar içinde iken Allahım bana bir defa Hacca ve 4 sefer Umreye gitmeyi nasip etti. Hep Allaha sığındım. Sözleri boğazında düğümlenen ve çok duygulanan Hacı Sabri Akyıl fazla konuşup kendimin yaptıklarını anlatmak istemiyorum. Allah bilsin diyerek sözlerini tamamladı.