Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Meclis Üyelerine iki yıl içerisinde yapılan çalışmaları anlattı ve gündem maddelerine geçildi.
1- 2 Asil ve 2 Yedek belediye meclis kâtibi seçimi yapılarak Osman Arı, Erol Demirel  dönem sonuna kadar seçildiler,
2- Birinci Meclis Başkan vekilliğine Emre Özsoy, İkinci Meclis Başkan Vekilliğine Mehmet Koçak seçildiler. 3- İki adet encümen üyesi olarak bir yıllığına Mehmet Koçak, Şenel Küçükdurmuş seçildiler.
4- Belediye Başkanının 2015 yılı faaliyet raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
5- Belediye Meclisinin 05.01.2016 tarih ve 2 sayılı kararı ile seçilen Denetleme Komisyonunun raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
6- İmar Komisyonuna 5 kişi bir yıllığına seçildi, 7- Plan ve Bütçe Komiyonuna 5 kişi bir yıllığına seçildi. 8- Tarımsal Kalkınma Komisyonuna 5 kişi bir yıllığına seçildi. 9-Enerji Komisyonuna 5 kişi bir yıllığına seçildi, 10- İlçe sınırları içerisinde Mimari Estetik Komisyonu 5 kişi bir yıllığına seçildi. 11-Mevcut İmar Planına Plan notu eklenmesi görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi, 12- İlçenin muhtelif mahallelerinde arsa satışlarının yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi, 13- İlçenin Sazlıpınar Mahallesinde Belediye adına kayıtlı bulunan 119 Ada 1 nolu parsel üzerine halı saha yapılması için Konya Büyükşehir Belediyesi adına arsa tahsisinin yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 14- Belediye Fen İş. Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere alınacak olan araçlar için 1.500.000.00 TL kredi kullanmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 15- Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet araç alınması görüşüldü ve araç alınmasına oy birliği ile karar verildi. 16- 2016 yılı ücret tarifesinde yer almayan bazı ücretlerin belirlenmesi görüşülerek oy birliği ile karar verildi.Başka da görüşülecek madde olmadığından oturuma son verilmesi oy birliği ile kabul edildi.