Dünya turu için Fransa'dan yola çıkan 2 arkadaş , karavanlarıyla geldikleri  Karapınar ilçesindeki Meke Gölü'nde mola verdi.

Fransa'dan yaklaşık 7 ay önce dünya turu için karavanlarıyla yola çıkan Lisa Grathwohl (25) ile arkadaşı Tom Caspar(25)  Karapınar'a geldi.

Fransızlar,  İspanya, Portekiz, İtalya, Belçika, Arnavutluk, ve Yunanistan'ı gezdikten sonra 2 hafta önce Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Türkiye'de, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya ve Konya’yı gezdikten sonra Karapınar Gelen Fransızlar Meke gölü çevresinde yürüyüş yapıp fotoğraf çektiler.

Lisa Grathwohl İnsanları tanımak, daha fazla yer görmek ve gittiğimiz ülkelerin kültürlerini öğrenebilmek için bizim için bir fırsat. Çok insanla tanıştık. Türkiyede 2 hafta daha kalacağız daha sonra Bulgaristan’a gideceğiz. Turumuzun ne zaman sona edeceğini de bilmiyoruz.

Meke gölünün kuruması üzücü eski fotoğraflarını görmüştük çok güzeldi. Bir çok dünya ülkesinde aynı manzara var. İnsanların bilinçli olması lazım. Kuraklık ve Küresel ısınma tüm dünyanın sorunu. Umarız ki Meke gölü eski güzelliğine yeniden kavuşur” dedi.