Halk Oyunları Şenliğini İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Şube Müdürleri Sami Özcan, Nizamettin Tezcan, Okulların Müdürleri, Öğretmenleri, Öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velileri ile vatandaşlar izledi.

İsmet Büyükyaylacı İÖO Öğretmeni Deniz Görgülü ile Toki Yavuz Selim İÖO Öğretmeni Zahide Yaman’ın sunuculuğunu yaptığı Halk Oyunları Şenliği,

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Halk Oyunları Şenliğine Ortaöğretim ve İlköğretim Okulları olmak üzere 19 okul katıldı.

Türkiye’mizin dört bir bucağının folklor gösterileri öğrencilerimiz tarafından izleyicilere sunuldu. Öğrencilerimizin folklor gösterileri izleyiciler tarafından büyük bir beğeni kazanarak ayakta alkışlandılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini “ Folklor bir milletin yaşayış biçimini, sevinç ve tasasını, gelenek ve göreneklerini, değer yargıları dilini, dinini, bir yerde de tarihini buluruz. İnsanlığa sevgi, saygı, barış, huzur, güven, birlik ve beraberlik gibi kavramların hepsi folklorla iç içedir. Vatan ve Millet sevgisinin, ahlaki değerlerin en güzel örneği, folklor ürünlerinde gizlidir. Kısacası bir Milletin kültür tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için, O Milletin kültür ürünlerine bakmak gerekir diyen Kini Zira kendi geçmişini, özelliklerini bilmeyen bir insanın Vatanına ve Milletine yararlı olamayacağından yola çıkarak kendi kültürünü bilen, tanıyan, olgun ve bilgili kişiler yetişmesi için Folklor Şenliği düzenledik. Bizler ve İzleyiciler tarafından büyük beğeni kazandığını da Folklor gösterisini sunan Öğrencilerimizi beğenisini ifade eden alkışlar anlattı. Dedi

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Türkiyemizin bütün yörelerinden Halk Oyunları gösterilerini sunan Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren Okul Müdür ve Öğretmenlerimizi kutlarız.