Cumhuriyetimizin 99. yılı etkinlikler ve törenlerle kutlanırken ortaya renkli görüntüler çıktı. Karapınar’daki törenler Atatürk stadyumunda gerçekleştirildi.

Törene İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, , S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal Siyasi parti başkanları, STK Başkanları, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile birlikte Öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladılar.

İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kaymakam Murat Şunları ifade etti; Kıymetli Genç Arkadaşlarım değerli öğrenciler; Cumhuriyet, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu kabul eden devlet şekli demektir; dolayısıyla devletin temel organlarının seçimle iş başına geldiği bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet, bu niteliği ile şüphesiz ki demokrasinin en gelişmiş şekli, demokrasi prensibinin en iyi uygulanma­sını temin eden bir rejimdir.

Cumhuriyet yönetiminin birinci özelliği, seçim esasına dayanan bir idare olmasıdır. Bu seçim de gerek seçme gerekse seçilme hakkı bakımın­dan belli bir kişiye, belli bir zümreye, belli bir sınıfa ait değildir; bütünüy­le millete aittir. Cumhuriyet rejimi, memleketimize, milletimize sayılamayacak kadar çok şeyler kazandırmıştır.

Cumhuriyet; milli varlığımızın tescil edilişi, egemenliğimizin adıdır. Ne mutlu bizlere ki kayıtsız ve şartsız biçimde bu ülkenin en büyük kazanımlarından biri olan cumhuriyetin 99. yaşını kutluyoruz. Zor şartlarda kazanılmış bir yurttaşlığın ve özgürlüğün değerini Cumhuriyetle bildik ve her bir kişinin eşit haklara sahip olmasının kıymetini onunla anladık.

Cumhuriyetimizin 99. yaşına erişmesinin kıvancını duyduğumuz bu kutlu günde, en kıymetli emanetimiz olan bu büyük değerimizi gelecek nesillere kavratmanın, onlar eliyle ülkemizi daha güzel günlere eriştirmenin sorumluluğunu Kaymakam olarak hassaten taşıyorum. Bir fazilet olan Cumhuriyetin kimliğini daima koruyup, heyecanını daima yaşatacağım.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna, bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki, bu vatanda kurulan Cumhuriyet yönetimi, Atatürk’ün önderliğinde çok büyük fedakârlık­larla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir. Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin harcı vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin her yönü ile gelişmesi, geliştirilme­si, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet ku­şaklarının Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına borçlu olduğu kaçınıl­maz bir görevdir.

Cumhuriyet tüm olanaksızlıklarla, büyük mücadelelerle, şehitlerin kanlarıyla ilan edildi. Bizler o kadar şanslı bir milletin mensubuyuz ki bu büyük eser, yani cumhuriyet, gençlere emanet edildi. Bizler de Ata’mıza söz verdiğimiz gibi emanetimizi korumaya devam etmeliyiz. Atatürk'e, sevgimizi ve bağlılığımızı göstermek istiyorsak, onu ve en büyük eseri Cumhuriyet'i daha iyi anlamalı, düşüncesini ve felsefesini özümsemeli, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumalıyız.

Atatürk'ün, Onuncu Yıl Nutku’nda bizzat kaleme aldığı cümleleriyle konuşmamı tamamlamak istiyorum: "Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk mil­leti zekidir... Türk milleti, millî birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir... Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir. Türk milletinin tarihî bir niteliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir... Türk milletinin büyük millet olduğunu bü­tün medenî âlem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır... Türklüğün unu­tulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki ge­lişmesi ile, geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacak­tır." Bu duygularla; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Büyük Türk Milletinin ve siz kıymetli Karapınarlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Program da şiirler okundu halk oyunu gösterileri yapıldı.  Karapınar Halk Eğitim Merkezi Kick Boks Kurs Hocası Mehmet Keskin ve öğrencileri ile  Gençlik Merkezi Wu Shu Öğretmeni Zehratullah Varlı yönetiminde gençlik merkezi öğrencileri tarafından gösteriler yapıldı.

 Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından “Atatürk Çocukları” adlı gösteri yapıldı.

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Program okulların resmi geçit töreni ile son buldu.