İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Göktepe mevkisine Karapınar Belediyesi  tarafından yapılan kalkış ve iniş alanlarında buluşan yamaç paraşütü sporcuları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Türk bayrakları ile uçuş gerçekleştirdi.

Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen pilotların uçuş etkinliğine İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve eşi,  Belediye Başkanı  Mehmet Yaka ve eşi, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan ve eşi, S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri ve öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Ulutaş ve Üyeleri, Agire Sport Konya (ASK) İvriz Havacılık Kulübü, THK Konya, Beyşehir Hava Sporları Kulübü ve çok sayıda yamaç paraşütü pilotları, basın mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yamaç Paraşütü pilotlarının gökyüzünde Şanlı Türk Bayrağı’mızı dalgalandırarak izleyenler tarafından beğeni kazanarak alkış aldılar. 60 metrekarelik Türk Bayrağı’mızın gökyüzünde iken izleyiciler tarafından fotoğraf ve video çekinerek anı ölümsüzleştirdiler.