Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un beraberinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay,Meram,Selçuklu Belediye Başkanları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, İl Tarım Müdürü Ali Ergin, Karapınar Kaymakamı Onur Kökcü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Muhtarlar, Daire Amirleri katıldılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirdiği toplantıda şu ifadelere yer verdi: “Cihanbeyliden sonra baba ocağı Karapınar’a gelerek sılah-i rahimde bulundum. Yapılan işler yolunda gidip gitmediğini yerinde incelemek üzere memleketime geldim ve sizlerin arasında son derece memnun olduğunu belirten Bakan Kurum Sayın Cumhurbaşkanımızın Selamını getirdim.

  “Caddelerimize adeta yeni bir kimlik kazandırıyoruz”

  2019 yılının Karapınar’da Kentsel Dönüşüm yılı olacağını ifade eden Bakan Murat Kurum, “Belediye başkanımızla birlikte hızlıca çalışmalara başladık. Karapınar’ımızda kentsel dönüşüm ve konut inşatlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Rezerv alanda bulunan 4 milyon 319 bin metrekare büyüklüğünde 260 arsanın Karapınar belediyesine devrini tamamlamıştık. Bu alanın 90 bin metre karelik kısmında kentsel dönüşüm çalışmalarımıza hamdolsun başladık. Dönüşüm projemiz kapsamında 603 konut ve 33 işyeri inşaatımızı yüzde 13 oranında tamamladık. Yine, Karapınar’da Konya ve İnönü caddelerinde 1 km’lik sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme projemiz de mevcut. Üzerinde 107 parselin bulunduğu bu caddelerimizin her iki yanında cephe yenileme çalışmalarını yürütüyoruz. Bu caddelerimize adeta yeni bir kimlik kazandırıyoruz. Yakın zamanda inşallah ihale sürecini başlatacağız” şeklinde konuştu.

  “7 bin 500 konutu Konya’mıza kazandırıyoruz” 

Cumhurbaşkanının talimatlarıyla başlatmış oldukları 50 bin sosyal konut projesine değinen Bakan Kurum, “3 bin 459, 100 bin sosyal konut projemiz içinde 4 bin 054 olmak üzere toplamda 7 bin 500 konutu Konya’mıza kazandırıyoruz. Tabi, biz Karapınar’ı da hemşerilerimin ev talebini unutmadık. Toplam yatırım bedeli 58 milyon lira olan 317 konut, ticaret merkezi ve camimizin inşaatını başlattık. İnşa süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bu konutlarımızı TOKİ Başkanlığımız eliyle 1 yıldan daha az bir sürede tamamlayacağız. Hak sahibi hemşerilerimize teslim edeceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

  “Hükümet konağı inşaatı için proje ve ihale çalışmalarını tamamladık”

  Karapınar’a güzel bir hükümet konağının yakışacağını aktaran Bakan Kurum, “Yaklaşık maliyeti 11 milyon lira olan Hükümet konağı inşaatı için proje ve ihale çalışmalarını tamamladık. İnşaat sürecinde artık son aşamadayız. Bu yıl Eylül ayında inşaatımızı tamamlayarak hükümet konağını hizmete açmayı planlıyoruz. Karapınar’ın geleceği için diğer Bakanlıklarımızla, Büyükşehir Belediyemizle, İlçe Belediyemizle tam bir uyum içerisinde birçok önemli proje yürütüyoruz ayrıca İlçemize yakışır yeni Belediye Hizmet Binası’nı kazandıracağız, her yıl 100 km yol yaparak ilçemizi marka bir ilçe haline getireceğiz. 50 yıllık içme suyu sorununda çözeceğiz. Vatandaşlarımızın yararına olan bütün hizmetleri yerine getirmeye gayret edeeceğiz” ifadelerini kullandı.

  “Ticaret merkezi ve katlı otoparkın proje sürecini tamamladık”

  İlçenin alt yapı ve atık sorunları için de projelerimizi bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Kurum, “Yatırım bedeli yaklaşık 19 milyon lira olan atık su arıtma tesisimizin inşa sürecinde yüzde 50 seviyesindeyiz. İnşallah bu yılsonuna kadar Büyükşehir belediyemizle birlikte bu tesisi Karapınar’ımıza kazandırmış olacağız. Doğamız, suyumuz, havamız ve toprağımız daha temiz olacak. Toplam yatırım bedeli 13,5 milyon lira olan ticaret merkezi ve katlı otoparkın proje sürecini tamamladık. Bu alanda 264 araçlık otopark, 2275 metrekare işyeri ve dükkan yapacağız” diye konuştu.

  “Hotamış sağlık kompleksi projemiz de bulunuyor”

  Yatırım bedeli 6,5 milyon lira olan kongre ve kültür merkezinin ise proje çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Kurum, “Zemin etüdü çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda 1000 kişilik düğün, 225 kişilik nikah salonu, fuaye ve dinlenme alanları inşa edeceğiz. Projeyi tamamladığımızda Karapınar’a çok önemli bir eser daha kazandırmış olacağız. Hotamış sağlık kompleksi projemiz de bulunuyor. Burada aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık istasyonu inşa edeceğiz. Bu projemizin inşasını en geç 1 yıl içerisinde tamamlayarak Hotamışlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bunlarla beraber; İller bankası desteğiyle 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu inşaatımızı yüzde 48 oranında tamamladık. Bu yılsonuna kadar okul inşaatımızı inşallah bitireceğiz. Yine Akçayazı ilkokulunun da yakın zamanda inşasına başlayacağız. Biraz önce ziyaretini yaptığımız yarı olimpik yüzme havuzu projemizde sona geldik. En geç 1 ay içerisinde hizmete açacağız” dedi.

  “Meke gölümüz ve başka su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya”

  Karapınarımızın doğal güzelliğini de korumak ve ön plana çıkarmak için gayret ettiklerini ifade eden Bakan Murat Kurum, şunları kaydetti:

“Hepimizin bildiği gibi iklim değişikliğinin olumsuz etkileri nedeniyle Meke gölümüz, diğer göllerimiz ve başka su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Karapınar’da da maalesef verimli arazilerimizde obruklar meydana geliyor. Tüm bu problemlerle mücadele etmek adına bütüncül bir çevre ve doğa planlaması yaptık. Bu kapsamda;  Sultaniye Sazlığını ve Meke Gölü, Acı Göl, Meyil Gölü, Çıralı Gölü ve Sekizli Yaylasını  kapsayan Göller Bölgesinin Kesin Korunacak Hassas Alan olması için tescil çalışmamız devam ediyor. Yine bu çerçevede Acı göl ve Meke gölü jeopark alanında çalışmalarımızı uzman ekiplerimizle birlikte titizlikle sürdürüyoruz. 81 İlde 81 milyon metre karelik millet bahçesi projemiz var. Konya’mızda 10 adet Millet Bahçesi projesi bulunuyor. Karapınar’da da 75 bin 250 metrekarelik Millet bahçesinin inşasına Gazi Osman Paşa mahallemizde başlıyoruz. İçinde Millet Kıraathanesinin, Kültür evinin, bisiklet ve yürüyüş yollarının olduğu Millet Bahçemizde Karapınarlı hemşerilerimiz gönüllerince vakit geçirecekler. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Gece gündüz demeden ülkemizin her yönden kalkınması yolunda çalışmalarımız devam etmektedir. Ben buradan bütün İslam Aleminin ve siz kıymetli hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapılan inşaat alanlarında inceleme gezisi yaparak ilçemizden memnun bir şekilde ayrıldı.