Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından BEBKA’nın desteğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenen Bursa Bilim Festivali Science Expo, kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.BURSA (İGFA) -  Türkiye’nin en büyük ve dünyanın sayılı bilim festivallerinden biri haline gelen Science Expo,  son gününde de yağmura rağmen ziyaretçi akınına uğradı. 9. Science Expo, bu yıl ‘Uzay ve Havacılık’ temasıyla yaklaşık 250 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Türk Hava Yolları isim sponsorluğunda, BEBKA desteği ile Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, BTSO, GUHEM, İŞKUR ve BİKO işbirliği ile hayata geçirilen festival, bu yıl TÜYAP Fuar Merkezi ile GUHEM ve BTM bahçesinde Bursalılara bilimle dolu 4 gün yaşattı.

Science Expo kapsamında düzenlenen Zeka Oyunları, Meslekler Yarışıyor ve Tasarla-Yap-Uçur yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de festival kapanışında düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş festivalin son gününde GUHEM bahçesine kurulan stantları gezdi.

Sergilenen teknoloji harikası ürünleri yakından inceleyerek, bilim meraklıları ile sohbet eden Başkan Aktaş, daha yüksek katma değerli ihracat için, daha yüksek teknoloji için, ülkemizin daha güzel yarınları için bu organizasyonu çok önemsediğini söyledi. Türkiye'nin muhakkak surette uzay ve havacılıkla alaka çok önemli hedefleri olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, "Bursa özelinde biz bunun altını doldurmak, daha güzel şeylere imza atmak için çok heyecanlıyız, gayretliyiz. Bunun teminatı da 9. Science Expo’dur, GUHEM’dir, Bilim Teknoloji Merkezi’dir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Törende konuşan BEBKA Genel Sekreteri Doç.Dr. Muhammed Zeki Durak da, 2015 yılından itibaren böylesi önemli bir etkinliğin parçası olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Aktaş ve BEBKA Genel Sekreteri Durak tarafından takdim edildi.