Uzun yıllar Karapınar ilçemizde öğretmenlik yapıp, çeşitli eğitim faaliyetleriyle ilçe halkının sevgisini kazanan Nihat BAŞBUĞU yeni hazırladığı kitabı ile ilgili şunları söyledi: “Türk toplumunda annelerimizin yükü hep ağırdır. Bu pandemi süreci onların ailedeki sorumluluğunu daha da arttırdı. Aile bireylerinin evde geçirdiği süre artınca annelerimiz daha fazla yorulmaya başladı. Çocuklarının uzaktan eğitim sürecindeki canlı ders saatlerinin takip edilmesi, derslerden sonra yapılacak çalışmaların takibi de çoğunlukla annelerimizin sorumluluğuna girdi. Bir ailenin uzaktan eğitim alan birden fazla çocuğu varsa bu sorumluluk daha da artmıştır. Biz öğretmenler bu süreçte öğrencilerimizin evlerine misafir olduk. Annelerimizin bu koşuşturmalarını ve bu telaşlarını televizyon ekranlarında göremesek de, annelerimizin fedakârca koşuşturmalarına şahit olduk. Annelerimiz bu sürecin gizli kahramanlarıydı. Annelerimizin bu kahramanlıklarını canlı derslerimizde canlı canlı izledik. Pandemi döneminde öğrenci annesi olmak kolay değildi. Pandemide öğrenci annesi olmak, anneliğin de ötesindeydi.”  İşte biz de bu durumdan yola çıkarak annelerimizle pandemi döneminde çocuklarıyla yaşadıklarını anlatan hikâyelerimizi yazdık. Bu hikâyeleri bir araya getirerek “BİR ALKIŞ DA ANNELERİMİZE” adlı kitabımızı oluşturduk.”dedi.

         Nihat BAŞBUĞU’nun yeni kitabı, görev yaptığı Çankırı Güneş İlkokulundaki törende, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer ÖZTÜRK tarafından annelere takdim edildi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, bireyin gelişimi, ilerlemesi ve aile değerlerinin korunması adına  çok kıymetli eserler ortaya koyan yazarımız Nihat Başbuğu tebrik ve takdir eder, büyük özveriyle hazırladığı çalışmalarının nice okurla buluşmasını, okuyana faydalı olmasını dileriz.