İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürü Ahmet İçalan ilebirlikte eğitim öğretime başlayan anaokulu, ilkokul ve EBA destek noktası sınıfı öğrencilerine Karapınar Belediyesi tarafından hazırlan maske ve kolonya hediye edildi. Covid-19 salgınının bulaşma riskini azaltma çalışmaları kapsamında Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu EBA destek noktası sınıfı öğrencilerini, Sultaniye Anaokulu Öğrencilerini ve TOKİ İlkokulu öğrencilerini ziyaret eden Kaymakam Murat ve Başkan Yaka öğrencilerin virüsten korunmasına yardımcı olmak amacıyla maske ve kolonyadan oluşan hijyen paketini öğrencilere vererek sağlıklı bir eğitim yılı diledi.
Belediye Başkanı Mehmet Yaka, "İlçe Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte okullarımızda eğitim gören Birinci Sınıf ve EBA destek grubu öğrencilerini ziyaret etmiş bulunuyoruz. EBA destek grubundaki çalışmalardan dolayı Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürlerimize ve emeği geçen herkese bütün öğretmen camiamızı tebrik ediyorum. Okul ortamının dijital ortamda devam ettiğine şahit olduk. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum. Okullarımıza Karapınar Belediyesi olarak elimizden gelen bütün desteği sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Yine İlkokul Birinci Sınıf ve Anaokulu Öğrencilerinin çalışmalarına ve heyecanlarına şahit olduk. Öğrencilere güzel bir ders ortamını oluşturan Milli Eğitim camiasını tebrik ediyorum" dedi.
Kaymakam Oğuz Cem Murat konuşmasında; "Önümüzdeki haftapazartesi günü tüm ülkemiz ve ilçemizde de olacağı gibi eğitim öğretime kısmi bir başlangıç olacak. Bizde İlçe Protokolü olarak öncesinde okullarımızı ziyaret ederek Okul Müdürlerimiz ve Öğretmenlerimizle yerinde istişare edip sorun ve sıkıntılar nelerdir, bunları önceden görelim diye kararlaştırdık. Tabii okullarımızın genel anlamda durumlarını çok iyi bulduk. Belediyemizin müthiş derecede destekleri söz konusu. Genel manada Karapınar'ın eğitim durumu pazartesi normal bir şekilde örgün eğitime hazır olduğunu yerinde tespit ettik. Bu kapsamda ekip arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerinde bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal "Yaklaşık bir aydır 8 ve 12. sınıflarımıza kurslarımızla eğitim öğretime başladık. Aynı zamanda ilçemizde 1. sınıf ve Okul Öncesi öğrencilerimizle de eğitim öğretime başladık. Bu üç haftalık süreçte ilçemizde herhangi bir sorun yaşamadık. Bu zorlu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeye Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Okul Yöneticilerimize, Öğretmenlerimize, Velilerimize ve Öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu zorlu süreci en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum" dedi.