Gündem maddeleri görüşülmeden önce Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açıklamada “Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım öncelikle geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nızı tekrar tebrik ediyorum. Bildiğiniz üzere bayramlar birbirimizle kavuşma, yetimin öksüzün başının okşandığı günlerdir. Ama maalesef pandemi sürecinden dolayı hüzünlü bir bayram geçirmiş olduk. Mesafeli bir şekilde birbirimizle bayramlaşmak zorunda kaldık. Kesmiş olunan Kurbanlarımızı Rabbim kabul etsin. Pandemi sürecinin biran önce bitmesini ve sağlıklı günlere uyanmamızı Rabbim nasip etsin.
Arefe günü Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Baba Ocağına tekrar teşrif ederek bizleri onurlandırdılar. İlçemizde kısa da olsa bir takım ziyaret gerçekleştirdiler. İlçemizdeki Hükümet, Büyükşehir Belediye ve İlçe Belediyesi olmak üzere tüm yatırımlar hakkında kendilerine bilgiler verdik. Ben ilçemize yapılan tüm yatırım ve projelerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Gündem Maddelerine geçilmeden önce ek gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündem Maddesi 1: İlçemize bağlı çeşitli mahallerde bulunan ve Milli Emlak Müdürlüğünden Belediyemize devredilen ekli listede kayıtlı bulunan 2464 adet taşınmazın satışının yapılması ve satış işlemleri için Encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündem Maddesi 2: Konya Büyükşehir Belediyesine ait iş makinasının ortak hizmet protokolü ve belediyemize bedelsiz devri işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Ek gündeme alınan; Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet greyder ve 1 adet konteyner yıkama ve dezenfekte aracı alınması oy birliği ile kabul edildi.
Ağustos ayı Meclis Toplantısının kapatılması oy birliği ile kabul edildi.