Meke gölünde kamp kuran  Hemşire Sixtine Guisgan erkek arkadaşı bir lokantada şef olan Tom Kenpe , Gölde fotoğraf çekip, yürüyüş yapıp gün batımını izlediler.    
Tom Kenpe 5 ay önce bisiklet ile çıktıkları dünya turunda Almanya,Avusturya,Slovenya,Hırvatistan,Bosna Hersek,Arnavutluk,Yunanistan’ı  gezdikten sonra Mayıs ayında  Türkiye'ye geldiklerini söyledi.
Turu  2023 yılının Mart ayında bitirmeyi planladıklarını söyleyen  Günde 6 saat pedal çevirdiklerini  ve şu ana kadar 6400  yol aldıklarını belirten Tom Kenpe . İnsanları tanımak, daha fazla yer görmek ve gittiğimiz ülkelerin kültürlerini öğrenebilmek için bisikletin büyük bir fırsat olduğunu ve  nedenle  bisiklet ile tur yaptıklarını kaydetti.
Türkiye’den  ve Türk İnsanından övgü ile söz eden Tom Kenpe  Türkiye çok güzel bir ülke. İstanbul,İzmir ve Bodrum gibi yerleri gezdik. İnsanları çok yardımsever ve misafirperver. Kimi zaman bizi evlerinde misafir edip yemek ikram ediyorlar. Türk Kebapları çok güzel  Daha önce ülkenize gelen arkadaşlarımız olmuştu. Onların söyledikleri doğru çıktı.Türkiye çok güzel bir ülke “ dedi.
Meke Gölünü internette  görüp kamp yapmak istediklerini belirten Tom Kenpe ,Baktığımız görsellerde  su vardı.O hali ile gölü görmek için sabırsızlanıyorduk.  Ancak  göle ulaşıp  kurak halini  gördüğümüzde çok şaşırdık ve hayal kırıklığına uğradık.”Buna rağmen Meke gölü kurak hali ile bile etkileyici.Özellikle gün batımı ve gün doğumunda çok güzel bir görünüme sahip.Bu güzel  anı ölümsüzleştirdik.. Dünya’nın her yerinde kuraklık  ve Küresel ısınma var .Bu insanı üzüyor.Her ülke  insanı elinde geldiğince önlem almalı ve çaba sarf etmeliler.” dedi.
Tom Kenpe bir  süre daha Türkiye’yi  gezdikten sonra İran’a gideceklerini söyledi. (M. Korkusuz )