AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, video konferans aracılığıyla yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcileriyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Angı; “Tüm dünya büyük bir mücadelenin içerisinde, tabi Türkiye’de önceden alınan önlemlerle bu sürece en hazırlıklı giren ülkelerden biri olarak bu dönemi yaşıyoruz. Geçtiğimiz bir aylık döneme baktığımız zaman bu yayılan virüs ülkemizi de etkilemiş oldu. Ülke olarak süratli bir şekilde hazırlıklarımızı yapmıştık” dedi.

Yeni dönemin geçmişe göre en büyük farklarından biri de Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi olduğu belirten Hasan Angı; “Yaklaşık iki yıllık bir süreçte yapılan yatırımlarla bu durumu örnekleriyle görüyoruz. Bu tür kriz dönemlerinde de geçtiğimiz aylarda yaşadığımız deprem, çığ felaketi gibi durumlarda ve bu virüse karşı yapılan mücadelede de gördük ki gece gündüz hükümetin başında olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm bakanlarımızla birlikte ani kararlar alabilmekteler, süratli bir şekilde gelişmeleri yönetebiliyorlar ve her an sahadalar. Bu önemli bir durumdur. Aksi takdirde prosedüre boğulmuş birçok yapılması gerekenlerin gecikmesinin getirdiği zorlukları geçmişte yaşadık. Bir taraftan Sağlık Bakanımızın Bilim Kurulu ile yaptığıönemli çalışmalarla tüm sağlık çalışlarıyla cephenin en önündeler. Bir taraftan İçişleri Bakanımız güvenlik güçleriyle süreci yönettikleri gibi aynı zamanda da terörle mücadele de kararlılıkla sürdürülüyor. Diğer taraftan diğer bakanlarımız süreci çok iyi yönetip kararlar alıyorlar. Geçmişte birçok çalışmalar mevzuata takılırken şuanda bir günde çözülebilir hale geliyor. Yerelde de valiliklerimizin başkanlığındaki kurullar, yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışa Fonu’nun ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasındaki vefa sosyal destek gruplarının çok büyük bir hizmeti ortaya koyuyorlar. Bir dayanışma içerideyiz. Zor günler olduğu zaman bir araya gelebilen, imkânı olanların ihtiyacı olanlara her türlü desteği verme noktasındaki çabalar devletimizin öncülüğünde güvenilir bir şekilde bu çalışmaların yürütülmesi de önemli bir adımdı. Şu ana kadar Türkiye bu süreci iyi yönetme gayreti içerinde ve dünyada bu süreci en iyi yöneten ülkelerdendir.”

Başkan Angı, “Yalnız bundan bile rahatsız olan kesip var. Bu bizleri çok üzüyor. Bu gemi hepimizin içerisinde bulunduğu bir gemi, bu gemi su almadan fırtınayı atlatacak inşallah. Ama görüyoruz ki bu milli birlik ve dayanışma ruhu problemlerin çözümündeki hızlı hareketle hep birileri tarafından farklı değerlendirilmesi de bizleri üzüyor. Bu ülkede bu tür olaylara artık prim vermeden önümüze bakmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Konya olarak bu vakanın başladığı ilk günden itibaren şehrimiz hamdolsun çok büyük bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Angı, “Umreden gelen vatandaşlarımızın konakladığı illerden biri olmamız hasebiyle de vaka sayısındaki artış ve sürecin devamındaki çalışmalarla sayı çok endişe verici değildir. Yine de şehir hayatını yavaşlatmaz zorundayız, olabildiğince hareketliliği azalttığımız ve sosyal mesafeyi koruyan, izolasyonu çok öncelikli tutan bir süreci yönetmemiz gerekiyor” dedi.

Başkan Hasan Angı; “Cuma akşamı alınan sokağa çıkma yasağı da bunun bir parçasıydı ancak yaşanan hadiseler bizleri derinden üzdü. Hâlbuki panikleyecek bir durum yoktu, yapılan çalışmalarla bir sıkıntı çekmeden hafta sonu evinde olan vatandaşlarımıza hizmet edilecekti ve öyle de oldu. Alınan tedbirlerin amacı vatandaşlarımızın hayatına bir olumsuzluk getirmeden süreci atlamaktır” ifadelerine yer verdi.