Daha Sonra Meke  gölüne gerçek yetkililerden bilgi aldı.Yeni hizmete giren Millet bahçesini gezen  Bakan Yardımcısı Yumaklı daha sonra   Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine ait  Koç-Teke Üretim Merkezinde incelemelerde bulundu. . Birlik Başkanı Fettah Öztürk'ten merkez hakkında bilgiler verdi.

.Birlik Başkanı  Fettah Öztürk, Koç teke Üretim Merkezinin 2020 yılında faaliyet geçtiğini söyledi. Öztürk, kırsal alanlarda istihdamın geliştirilmesi, yetiştirici gelirlerinin artırılması, damızlık koç-teke ihtiyacının karşılanması, küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinde üretim ve kalitenin yükseltilmesi açısından bu merkez önem taşımaktadır. Koç ve tekeler, daha kaliteli bir küçükbaş hayvancılık için önemli bir adımdır. Hükümetimiz küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin daha verimli ve daha karlı üretim yapabilmeleri için devletin imkânlarını seferber etmiştir.   Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Koç-Teke Üretim Merkezinde şu anda 1.200 koç bulunmakta. Şampiyon koçların yetiştirildiği merkezimize katma değer sağlıyor.” Dedi.

Koç Teke  Üretim Merkezin Genze Bakan Yardımcısı Yumaklı,” Ülkemiz hayvancılığına önem veriyoruz.Hayvancılığın gelişmesine çaba sarf ediyoruz.Bu merkezi daha çok geliştirmeliyiz.Çok önemli bir yer” diye konuştu.

İncelemelerde AK Parti Konya Milletvekili  Halil Etyemez,İl Tarım ve Orman Müdür Ali Ergin ile Karapınar ilçe Yöneticileri de yer aldı. ( M. Korkusuz )