Programa AK Parti Konya milletvekilleri, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkan Yusuf Zengin, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Konyalı bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Konyalılar katıldı. Mehter takımı eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılanan Bakan Kurum, Konyalı hemşerilerinin her zaman göğsünü kabarttığını dile getirerek Allah birinizi bin etsin, eksikliğinizi göstermesin, dedi. 
Bakan Kurum konuşmasında; " İstanbul'da yaşayan Konyalı hemşerilerimiz, İstanbul'un siyasetine, ekonomisine, kültürüne, sanatına ve ticaretine yön veriyor. İşte bugün KONSİAD, ticari ve kültürel alanlarda birçok başarıya imza atmış, Konyalı hemşerilerimizin her zaman göğsünü kabartmıştır. Bu anlamda, ülkemize, milletimize, ekonomimize ve Konya'mıza değer katan KONSİAD'a bursları için, hayır faaliyetleri için, düzenledikleri organizasyonlar için yardımseverlik ruhunu yaşattıkları için, bizi burada yan yana getirdikleri için, buluşturdukları için canı gönülden teşekkür ediyorum. 
Hatay'da hangi toplanma alanına gitsek, hangi altyapı tamirini görsek veya depremzede ailelerimizle ilgili hangi psiko-sosyal destek ekibine rastlasak orada ne görüyoruz biliyor musunuz Çift Başlı Selçuklu Kartalıyla Konya Büyükşehir Belediyesini görüyoruz. Konya'nın belediyelerini görüyorduk. Konya insanının vefakârlığını, AK davamızın cefa kârlığını, gönül belediyeciliğimizin en güzel örneklerini, Konya Büyükşehir Belediyemizi görüyorduk. Yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Konya belediyelerimize, her bir personelimize, tüm hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah birinizi bin etsin, eksikliğinizi göstermesin. Biz nasıl afetin ilk anından itibaren bir olduysak beraber olduysak, tek yürek olduysak sonuna kadar da aynı anlayışla çalışacağız. Gece gündüz çalışacağız. " dedi. Konya'da yaptıkları çalışmalardan bahseden Bakan Kurum, Cumhuriyetimizin 100. yılında Konya'mıza gelen misafirlerimizi bambaşka bir Konya karşılıyor artık. Orada gezerken başka bir huzurla geziyorsunuz. 
Konya'mızın şehir görüntüsünü güzel çalışmalar yaparak değiştirdik. Konya buna değer, Konyalılar buna değer, Selçuklunun başkenti buna değer, Mevlana'nın torunları buna değer." ifadelerini kullandı. 
KONSİAD ev sahipliğinde büyük bir coşkuyla gerçekleşen Konyalılar Buluşması sonrası dernek yönetimi tarafından Bakan Kurum'a hediye takdim edildi.