Oluşan obruğu tarlada  çalışan işçiler  gördü.Durumu hemen tarla sahiplerine bildirildi.

Naim Taşdemir’e ait  Yonca ekili tarladaki  obruk 20 metre derinliğinde 30 metre çapında.

Obruk Yonca  hasatından  birkaç gün önce meydana gelmesi olası üzücü hadiselerin önüne geçti.

Avşar bölgesinde ilk defa obruk meydana gelirken çiftçiler  daha önce Yarımoğlu,İnoba ve Sırnık obrukları  arasında fay hattı olduğunu kaydederek araştırılması  gerektiğini kaydettiler.

Obruk bölgesinde emniyeti şeridi çekilerek Konya AFAD ekibi’de inceleme yaptı.

Yonca hasadı obruğa rağmen belli bir uzaklıktan sonra hasadı gerçekleştirildi.

Obruğun oluşumu duyan çok sayıda insanda bölgeye koştu.

İbrahim Kalkan Avşar bölgesinde  oluşan  ilk obruk.Bizde şaşırdık.İnsanlar merakla  edip görmeye geliyor..Tarlanın bazı bölgelerinde yarıklar var.Tamamen suyla alakalı değil.Fay hattı olduğunu düşünüyoruz.Obruk içindede çökmeler devam ediyor.” dedi.

Uğur Taşdemirel,Akşam çalışan işçiler sesle irkiliyor.Sabah geldiklerinde dev bir obrukla karşılaşmışlar.Bizlere de haber ettiler.AFAD ekipleri geldi inceleme yaptılar.İşçilerin tarlanın o bölgesinden olmaması şans.Bölgede fay hattı olduğunu düşünüyoruz.” Diye konuştu.

Bölgede çiftçilik yapan Ali Kalkan  yer altı suları ekildi obruklar oluşuyor eskiden 25 sene önce  10 metrede su çıkıyordu. şimdi 90 metreden buluyoruz. devlet çözüm bulmalı.ikindi ürünlere önlem  almalı ve yasaklanmalı.Suyumuz 15 metre çekilmiş.Buğday hasatı yapıyor yerine mısır,,pancar ,ayçiçeği ekiyor.Devlet bu ikinci ürün ekimini  yasaklayacak.Yasaklamadığı sürece ve kuyular çalıştığı sürece çok   obruk olur.Bu kuyulara deniz atsan deniz dayanmaz.Bu bir günlük değil iki günlük değil.Gelecek nesillerede su bırakmamız lazım.Çiftçiler suyu tasarruflu  kullanalım.ona gör ekim yapalım.çocuklarımız  nesillerimiz  var onlarıda düşünelim. Suya ihtiyaç olmayan ürünleri ekelim.kedi geleceğimiz için çocuklarımızın  geleceği için suyu bilinçli kullanalım” dedi.( M. Korkusuz )