Antalya Valiliği, kentte üniversite öğrencilerinin intihar ettiği ile ilgili yerel basına ve sosyal medyaya yansıyan haberleri doğruladı.ANTALYA (İGFA) - Antalya Valiliği,  basın/yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdunda Neler Oluyor” başlıklı haberler ve paylaşımlar üzerine açıklama yaptı.

Valilkten yapılan açıklamada, hayatını kaybeden gençlere Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilendi.

KAMERA SAYILARINI AÇIKLADI

Antalya'da KYGM ve Özel Olmak üzere toplam 46 yurt ile 19 bin 950 öğrenciye hizmet verildiğine dikkati çekilen açıklamada, "157 adedi Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğü'nde olmak üzere KYGM ait 14 adet yurdumuzda toplam bin 435 adet kamera ve bunun yanı sıra fiziki unsurlarla da güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde meydana gelen 3 olay, alınan tanık beyanları ve olay yeri incelemesine ek olarak kamera kayıtları tetkiki sonucu adli kayıtlarımıza intihar olarak geçmiştir. Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma yürütülmektedir" denildi.

https://twitter.com/AntalyaValilik/status/1535925968996638720