Kongreye; AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Ercan ALP ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları Mustafa Zengin, Abdullah Hakkı Şenyurt, Durmuş Üner, Nuri Ahmet Emekli, Karapınar AK Parti eski İlçe Başkanları Mehmet Uğurlu, Nadi Tartan, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve Üyeleri, AK Parti Mahalle ve Köy Temsilcileri ve Parti Delegeleri, AK Partiye gönül vermiş bay ve bayan vatandaşlar ve misafirler katıldılar.

Divan Başkanlığına Mehmet Münlafalıoğlu, Başkan Yardımcılığına Fuat Kunduracı, Katip Üyeliklere Aslıkadın Ünal, Sinan Gümüşsoy, Dudu Sağlamer seçildiler. Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın ve kongre kutlaması için diğer gönderilen mesajlar okundu.

Kongre; Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Yusuf Zengin yaptığı konuşmasında; Hepinizi şahsım ve teşkilatım adına saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyor, Kongremize hepiniz hoş geldiniz. 7. Olağan Kongremizin, ülkemiz başta olmak üzere, Konyamıza, İlçemize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bizim için Kongrelerimiz yeni bir aşkla, yeni bir heyecanla, bir kez daha bismillah diyerek yola çıkmak demektir. Meclis Üyesi olarak başladığım siyasi hayatımda, 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem parti yönetiminde görev aldım. o günden bugüne kadar görev aldığım, almadığım süre boyunca, hep davamızın, partimizin yanında oldum, asla başka bir düşünce içinde olmadım. Karapınar tarihi içerisinde, gerçekten çok şanslı bir siyasi dönemden geçmekte büyük yatırımlara kavuşmaktadır. İlçemizin çehresini değiştiren Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu inşaatı bitirilmek üzere, eski hastanenin bulunduğu yere Hükümet Konağı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yapımı, İlçemizin bir bölgesine sosyal konut ve bölgeye spor salonu yapımı devam etmektedir, İlçemiz erozyon önleme bölgesi tarafına 70 dekarlık alanda Millet bahçesi yapımı başladı, İlçemizin büyük bir bölümü doğal gaza kavuşturuldu, Ülkemiz için büyük öneme sahip olan Ges Güneş Enerji Sistemleri kurulumu başladı, İlçemiz Fen lisesi düzeyinde ilk proje okuluna kavuşturuldu, eski meteroloji yerine kültür merkezi yapımı başlayacaktır, şehrimizin kaderini değiştiren  bu yatırımlar teşkilat olarak rutin şekilde takip edilmekte ve istişarelerimiz devam ediyor, Yönetim kurulu arkadaşlarımla yaklaşık üç aydır görev yapmaktayız. Bu süre zarfında faaliyet raporunda belirttiğimiz gibi çalışmalarımızı titizlikle devam etmektedir. İlçemiz  tarihi bir çalışma ve siyasi dönemden geçmektedir. Bizler yapılan çalışmaları ve yatırımları halkımıza en iyi şekilde anlatarak halkımızın içinde olacağımızı çok iyi biliyoruz. Görev süremiz boyunca Cumhurbaşkanımıza, partimize en güçlü desteği vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte sıkıntılı bir dönemden geçmekteyiz. Ben salgın dolayısıyla yaşamını yitirenlere Allah'dan rahmet, yakınlarına  başsağlığı,, hasta olanlara acil şifalar  diliyorum. Ne diyorduk İri olacağız, diri olacağız, kardeş  olacağız,  hep birlikte Karapınar  olacağız. Karapınar'dan tüm dünyaya, şer  odaklarına, vatan  hainlerine bir kez  daha sesleniyoruz. Bu bayrak  inmez,  bu ezan susmaz,  bu ülke bölünmez, bu millet asla diz çökmez. Kongremizin tekrar hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi şahsım ve teşkilatım adına saygı ile selamlıyorum."dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez'in konuşmalarının ardından, Karapınar AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Faaliyet raporu ve gelir gider bütçe okundu ve yapılan oylama ile oy birliği ile kabul edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Kongresi Organ Seçimine geçildi. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Harun Taşkın denetiminde ve Karapınar İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ayşe İkbal Akguş, Seçim Kurulu Katibi Murat Yalçın, Seçim görevli Me. Şükrü Emir gözetiminde yapılan seçimde delegeler oylarını kullanarak buna göre;

Başkan Yusuf Zengin, İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Aslı Anakadın Ünal, Ali Ercan İvriz, İzzettin Mavi, Mehmet Kalkan, Mehmet Koçak, Mehmet Şentürk, Murat Albayrak, Mustafa Akkaya, Mustafa Genel, Selçuk Altınışık, Şener Gökcan, Tahsin Gündoğdu, Zeki Barutçu, Zeynep Sayman, Yedek Üyeliklere; Bülent Ümit, Zeki Savur, Mustafa Aşıroğlu, Özkan Tan, Derya Orhan, Mustafa İren, Vehbi Özdemir, Fatma Aktürk seçildiler.

İl Kongre Delege Asil Üyeliklere; Yusuf Zengin, Mehmet Yaka, Nadi Tartan, Mehmet Uğurlu, Emre Özsoy, Mehmet Tartan, Mustafa Köklüsoy, Muhammet Bilgeç, Yılmaz Şentürk, Mustafa Kurum, Osman Şimşekli, Ali Boduroğlu, Mehmet Koçaker, Oktay Sağlamer, İl Kongre Delege Yedek Üyeliklere; Ahmet Baltoğlu, Mustafa Genel, Murat Albayrak, Zeynep Sayman, Ali Ercan İvriz, Mehmet Kalkan, Ahmet Uğurlu seçildiler.