Darbe bir insanlık suçudur. Zira, darbe eylemiyle insanların başta yaşama hakları elinden alınmakta, bireysel ve toplumsal her türlü özgürlükleri kesintiye uğratılmaktadır. 28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük. Başörtülü kadınlarımız örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti ve okullara alınmadığı var olan toplumsal düzeni korku ve tehlike mantığına endeksleyen kararların kağıda döküldüğü günün adıdır 28 Şubat. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı. Medya attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi darbe yaptı.

Artık o devri kapattık inşallah. 15 Temmuz Darbe girişiminde de açıkça ortaya konulduğu üzere Hükümetimiz ve Milletimiz darbeler tarihine nokta koymuştur. Son hain örneğini 15 Temmuzda bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişimini artık tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz.

AK Parti olarak bu noktadaki kararlılığımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizden aldığımız güçle her türlü vesayet odaklarına ve darbeci zihniyetin karşısında olup; geleceğe, güçlü ve emin adımlarla yürüyoruz. 19 yıldır her daim yanımızda olan milletimize saygıyla şükranlarımızı sunuyorum.”