Akdeniz sahillerini aratmayan görüntülerin yaşandığı gölde ziyaretçiler gönüllerince vakit geçiriyor.Göle yabancı turistlerin ilgisi de her geçen gün artıyor. Yabancı turistlerde göle gelerek hem yüzüyor hem de kamp yapıyor. Türkiye'nin tarihi ve turistik mekanlarını gezen turist, karı koca  kamp yaptıkları Acıgöl'e hayran kaldı.

Karavanlarıyla seyahat eden Çek turistler  Miroslav  Cernivinkova eşi Lenka Cervinkova çocuğu ile Karapınar'a gelerek Acıgöl'de kamp yaptı.

2 gün Gölde güneşin batışını izleyen turistler, sahilde yürüyüş yaptı . Acıgöl’ün masmavi sularında yüzen turistler bol bol fotoğraf çekti.

Çek Lenka, Gölde tanıştığı Karapınarlı Hediye  ve İlker Yaylacı  tarafından misafir edildi.Öğretmen olan Hediye Yaylacı tarafından Lenka Cervinkova’ya çay nasıl yapılır,yoğurt nasıl yapılır uygulamalı  olarak gösterildi.

 Lenka Cervinkova Çek Cumhuriyetinde arkadaşları nın Türkiye hakkında olumsuz konuştuğunu ancak çok iyi karşılandıklarını  ve hiçbir kötü hadise yaşamadıklarını kaydetti. Türk insanın yardımsever ve misafirperver olduğunu belirten Lenka Cervinkova  Türkiyede bir çok yeri gezdik. ,Göl çok güzel. Etkileyici suyu çok temiz.Keşfedilmemiş olması gölün bozulmaması açısından önemli..Burada güzel zaman geçirdik.Ülkemize döndüğümüzde arkadaşlarımıza Acıgöl’ün güzelliğini anlatacağız.. 2 aydır gezdiğimiz Türkiye’de çok güzel yerler var. Hem doğa hem de tarihi eser olarak zengin bir ülke." dedi.(M. Korkusuz )