5 çocuk sahibi Kemal Özlü, ilkokulu bitirdikten sonra okuyamadığı için üzüntülü olduğunu belirterek özlemini kitap okuyarak giderdiğini söyledi.
5 çocuğundan Öğretmen, Doktor Ve hukukçu olduğunu belirten Kemal özlü, Karapınar’daki kitap kafede günlük 2 saat kitap okuduğunu söyledi.
Daha çok Tarih kitaplarına ilgisi olduğunu belirten Özlü,” Her türlü kitabı okuyorum ama bilhassa tarih kitaplarını okumayı çok seviyorum. İlerleye yaşıma rağmen kitap okumayı seviyorum. Evimde de kitap okuyorum. Burası açıldıktan sonra her gün gelip kitap okuyorum ve gençlerle sohbet ediyorum” dedi.
kitap okumanın kendisine çok şey kattığını söyleyen Kemal Özlü,” İlkokul mezunu olmam nedeni ile konuşma kabiliyetim ben okumaya başladıktan sonra konuşma kapasitem gelişti, Kültürüm arttı, bilmediğim birçok şeyi öğrendim. Kütüphanenin en yaşlısı benim.  Bununla gurur duyuyorum.  Eskiden bu imkânlar yoktu. Şimdi gençler çok şanslı. Kendilerine bu imkanları değerlendirmelerini öğütlüyorum. Burası 1952 yılında yapılmıştı. Hububat deposuydu. Şimdi eğitime açılmış. Çok güzel olmuş” diye konuştu.
Kitap kokusunu çok sevdiğini ve kitap okuyarak adeta dünyayı gezdiğini belirten 90 yaşındaki kemal Özlü,”Gazete okuyarak gündemi takip ediyorum. Okumak dünyanın en güzle iş” diye sözlerine ekledi.
Kitap kafeye gelen gençler ise, Kemal Özlü’nün kendilerine her zaman destek olduğunu , öğütler vererek tecrübelerini paylaştığını ve faydalı bir tecrübe  paylaşım olduğunu kaydettiler.( M.Korkusuz )