İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Yunus Aydın ve camii cemaati ile birlikte Sultan Selim Cami’sinde öğle namazı sonrasında bulunan cüzleri incelediler.

Cüzlerin bulunmasında büyük bir heyecan olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Yaka “İlçe Müftüsü ve imamlar tarafından yapılan çalışmada caminin arşivinde çok kıymetli bir eser bulunmuştur. Sultan Selim Han Konya'daki şehzadeliğinde ilçemize kazandırdığı Sultan Selim Camisi, külliyesi, imarethanesi ve hamamıyla beraber çok kıymetli bir eserdir. Sultan Selim Camimize artık o gün Sultan Selim Han’ın Karapınar'a da gönderdiği, vakfettiği bir hediye olan el yazmasıyla yazılan Kur’an-ı Kerim’in belli cüzüler camimizin arşivinde bulunmuştur. Hattatı ve yazılış tarihi belli olmayan Kur'an-ı Kerim’in 10 cüzüsün de, 'Sultan Selim Han'ın Karapınar şehrine vakfiyesidir' diye not düşülmüş. Şanlı ecdadımızın ruhları şad olsun bu eserimizin çok kıymetli olduğunu tekrar belirtmek istiyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Yunus Aydın, cüzlerin uzunca süredir depoda kaldığını varlığından da kimsenin haberinin olmadığını ifade ederek, "Yeni ulaştık, yakın zamana kadar bilinmiyordu. Tam bir Kuran-ı Kerim diyemiyoruz. İlk cüzü Fatiha Süresi ile başlayan cüzü, kıymetli kısmı da bu. Çok güzel, sülüs hattıyla yazılmış. Camimizde sergileyeceğiz" dedi.