Bugün 10 Kasım, Bugün Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikal edişinin 80. inci yıldönümü, bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de 10 Kasım Cumartesi günü saatler 09.05 geçe Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, iki dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması,  Bayraklarımızın göndere çekilmesi, araç korna ve sirenlerin çalınması ile anma programı Karapınar Kültür Merkezi sosyal faaliyetler salonunda icra edilen mükemmel bir şekilde TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan ATATRKÜ’ü anma programı gerçekleştirildi.

Karapınar Kültür Merkezi, Sosyal Faaliyetler salonunda yapılan Atatürk’ü anma programında; TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Melike KARA’nın günün anlam ve önemini belirten çok anlamlı ve güzel konuşmasını siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

Öğretmen Melike KARA konuşmasında şunları söyledi,” Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Protokolün değerli üyeleri, kıymetli misafirler, basın mensupları ve sevgili öğrenciler. Türk Ulusunu; Bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yılında saygıyla anıyoruz. 10 Kasımlar, artık onun aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. 10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.

Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk Milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Yalnız 10 Kasım da değil, düşünce ufkumuzda, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Akılcı ve yaratıcı düşünen, kendine güvenen ve sorumluluk sahibi, özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş, kendi ifadesiyle “muasır medeniyet seviyesini yakalayıp onu aşan bir toplum yaratmayı amaçlayan Atatürk’ün özümsenmesi, devlet ve toplum hayatına getirdiği ilkelerin dogmatik değil, akılcılığa ve bilimciliğe dayalı bir şekilde yorumlanması ve benimsenmesiyle mümkün olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 80. Yılında, Türk Ulusu’nun yüreğinde ölümsüzleşen, BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor ve şükranlarımı sunuyorum. Aziz ruhun şad olsun. ATAM” diyerek konuşmasını tamamladı.

Saygılarımla