Dostlar, millet olarak hep birlikte yeni Türkiye'nin yepyeni bir eğitim - öğretim sezonuna başlıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Tüm öğrenciler, veliler ve öğretmen arkadaşlarım yepyeni bir dönemin arefesinde insanlığın ufkunda bir güneş misali parlamakta olan, insanlığı içine düştüğü büyük uykudan uyandırma iddiasında olan medeniyetimizin neferlerini yetiştirmenin heyecanını taşıyoruz. Ancak böylesi bir heyecan ancak özlem ve hasretle beslenir.
     Evet, yüreğimiz hasret ve özlemle dolu;
    Türk Milleti olarak, yaşadığı çağı doğru anlayan ve yorumlayan bir gençliği özlüyoruz.
      Yaşadığı çağın sorunlarına kendi değerler dünyasından neşet eden en özgün çözümleri en yüksek frekanstan dile getirmekten korkmayan bir gençliği özlüyoruz. 
      Asla bana ne demeyen yaşadığı çağa merhamet, adalet, muhabbet duyguları ile ışıyan bir gençliği özlüyoruz.
       Emperyalist anlayışın açlığa, yoksulluğa, ahlaksızlığa mahkûm ettiği insanların yüreğine su serpen, onlar için kurtuluş ümidi olmak adına yüreğini ve aklını seferber eden bir gençliği özlüyoruz.
       Küresel markaların insanın aklını ve yüreğini kuşatan prangalarına meydan okuyan, zevk ve haz kuşatması altında esaret altına alınan bir dünyayı gerçek insani duyarlılıklarla tanıştırma sevdalısı özgürlük savaşçısı bir gençliği özlüyoruz.
     Dava sahibi, sevdası ve aşkı olan, aşkı için yüreğini taşın altına koyan yürek ülkesinin muhabbet fedailerini özlüyoruz.
      Yaşatmak için yaşamayı amaç edinen, kurdundan, kuşuna, börtüsünden böceğine kadar hayatına temas eden her şeyin hukukunu, hakkını teslim etmeden yaşamayı kendisine zul kabul eden bir nesli özlüyoruz.
       Cenneti anasının ayakları altında arayan, yaratılanı Yaratandan ötürü sevebilen, yüreğini ve aklını sadece Hakka açan, Hakkı söyleyip, sadece Hakka tapan ve bu ahlakı ile Akif'in dediği gibi istiklali tam onurlu ve izzetli bir yaşamı hak eden bir nesli özlüyoruz.
       Bayrağına, ülkesine, davasına aşkı olan, aşkı için hizmet etmeyi, ter dökmeyi, fedakârlıkta bulunmayı, sadakat göstermeyi borç bilen bu borcunu ödeyebilmek adına daima seferberlik halinde olan, yüreği, aklı ile dipdiri bir gençliği özlüyoruz.
     Sorumluluklarını yerine getirebilmek adına asla içinde bulunduğu şartların olumsuzlukları arkasına sığınmayan, bahane üretmeyi aşkına, davasına sadakatsizlikle eş gören, almaktan çok vermenin insan ahlakındaki yerini iyi bilen bir gençliği özlüyoruz.
      Yeri geldiğinde Bedir'de Efendimizin emrinde Bedrin aslanları ile yeri geldiğinde Malazgirt'te Sultan Alparslan'la, yeri geldiğinde İstanbul surlarının dibinde Fatih Sultan Mehmet Han'la, yeri geldiğinde Plevne'de Gazi Osman Paşa'yla, yeri geldiğinde Sakarya'da Mustafa Kemal Paşa'yla omuz omuza bu milletin davasına omuz vermenin heyecanı ve özlemini duyan, böyle bir tarihin ve medeniyetin üyesi olmaktan onur duyan, bu onuru yaşamının her anına taşıyan bir gençliği özlüyoruz. 
     Büyük şair ve mütefekkir N. Fazıl Kısakürek'in ifadesi ile  
     Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençliği,
     Büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifirî karanlıkta, ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin ve gerçek kahramanlık madenîyle sahtesini ayırt etmekte kuyumcu ustası bir gençliği özlüyoruz.
      Bütün dünyanın büyük bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiği, ülkemizin etrafının belirsizlikler ve kaosla çevrelendiği ama bütün bunlara karşın Türk Milletinin büyük devlet olma idealinin her zamankinden daha çok filizlendiği bir zaman diliminde Türk gençliğinin hayatı kendi zevk ve hazlarını tatmin edeceği bir lunapark olarak algılama lüksü olamaz.
      Sevgili gençler, değerli öğretmen arkadaşlarım bu gün açılışını yaptığımız yeni eğitim ve öğretim yılının bütün bu özlemlerimize karşılık olacak bir yıl olmasını niyaz ediyorum.
            Yeni eğitim ve öğretim yılımız hepimiz için sağlık, afiyet, huzur ve başarılarla dolu olsun diliyorum.
      2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılı vatanımıza, milletimize ve bütün insanlığa umut, sevgi, muhabbet ve barış içinde yaşamanın temel dinamiklerinin gençliğimizin yüreğinde filizlendiği bir yıl olmasını diliyorum. 
        Özellikle bu sene Karapınar Milli Eğitim camiasının yeni eğitim ve öğretim yılına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamında Sami SAĞDIÇ gibi samimiyetine ve enerjisine güvendiğimiz, bu memleketin evladı olan bir ismin koordinasyonunda görev yapacak olmasını ilçemiz eğitim camiası için büyük bir kazanç olarak görüyorum.
        Allah Yar ve Yardımcınız olsun.