VİZYONUMUZ
*Müşterilerimiz İçin Güvenliğin,konforun,kalitenin ve estetiğin bir arada bulunduğu konutlar ve yapılar üretmek.
Yeşilin ve doğanın olabildiğince korunduğu yaşam alanları imar etmek.
bulunduğu konutlar ve yapılar üretmek.
Yeşilin ve doğanın olabildiğince korunduğu yaşam alanları imar etmek.
İmar edilmiş bu alanları kuşaklar boyu kullanacak müşterilerimizin ,olabilecekleri en üst seviyede memnuniyetini sağlamaktır.
¢    Çalışanlarımız İçin
Çalışanlara karşı adaletin ve sağduyunun hakim olduğu,yenilikçi fikirlerin desteklendiği,başarı hedeflerinin açık ve net olarak ortaya koyulduğu ve hedeflere ulaşma gayretlerinin ödüllendirildiği,çalışmaktan mutluluk ve gurur duyulan bir kurum olmaktır.
¢    İş Ortaklarımız İçin
Dürüstlük , doğruluk ve güven üzerine kurulu,uzun dönemli çözüm ortaklıkları kurarak karşılıklı kazancın gözetildiği,adil bir çalışma anlayışı oluşturmak ve sürdürmektir.
KURUMSAL DEĞERLER
¢    Çevre Politikası
SULTAN EVLERİ GIDA İNŞAAT SANAYİ TİCARET LTD.ŞTİ. olarak , faaliyetlerimizin tüm aşamalarında; atıkların azaltılması ve geri kazanım yolu ile hava , su , toprak kirlenmesini önleyerek çevrenin korunmasını sağlamak ve doğal kaynak kullanımını azaltarak mümkün olduğunca tekrar kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir materyallerin tüketimine yönelik etkin bir çevre yönetim sistemi geliştirip, ulusal ve uluslar arası yasa ve mevzuatlara uygun şekilde , resmi kurumlar , sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarımızla iletişim ve iş birliği içinde korumak ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak , çevreye duyarlı fertler yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.
¢    Kalite Politikası
SULTAN EVLERİ GIDA İNŞAAT SANAYİ TİCARET LTD.ŞTİ. olarak , müşteri taleplerini daima ön planda tutarak araştırmacı , kaliteyi yaşam biçimi olarak gören , takım ruhu taşıyan , beceri ve yeteneklerini şirket genelinde kullanabilen kaliteli insan kaynağını en önemli değerimiz haline getirerek müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaktır. 
¢    İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası
SULTAN EVLERİ GIDA İNŞAAT SANAYİ TİCARET LTD.ŞTİ. olarak , faaliyetlerimizin bütün aşamalarında; sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı oluşturarak güvenlik performansımızı artırmak , takım ruhu ile İSG hedeflerimiz doğrultusunda tüm çalışanların eğitimini ve katılımını sağlayarak risk ve kaza oluşumunu azaltmak, yürürlükte bulunan yasa ve mevzuatlarla uyum içerisinde sürekli iyileşmeyi gerçekleştirmektir.
ETİK KURALLAR
    İlk bakışta Sultan Evleri bir inşaat firmasıdır.Yakından tanıyanlar için ise diğerlerinden farkımız yapılarımızdır.En önemlisi de yapılarımıza yansıyan bizim yapımız; yani değerlerimiz , anlayışımız , yaklaşımımız ve kısacası kültürümüzdür.Bizim kültürümüzde müşteri memnuniyetini , en önemli amaç edinmiş olmak vardır.
ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞLARI
Celal Divleli'nin  1982 yılında müteahhit olarak inşaat dünyasına tek başına attığı adım , aynı zamanda bugünkü SULTAN EVLERİ GIDA İNŞAAT SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ.'nin başlangıcı idi.Çalıştığı kurum ile ibadethane , kurs , yurt binaları gibi projeleri tamamladı. Sultan Evleri İnşaat, Celal Divleli'nin liderliğinde bütün takım arkadaşlarıyla ilk günkü heyecan ve hırsla , birlikteliğin ve aklı kullanmanın avantajı ile yoluna devam ediyor.
Karapınar'da bugüne kadar inşaat sektörünün muhtelif branşlarında binlerce metrekarenin üzerinde imalat yapıldı.İleri teknolojileri takip eden Sultan Evleri İnşaat , ülkemizin değerli mühendis ve mimarları ile işbirliği sayesinde sektöründe farklı bir konuma geldi.
Araştırmacı ve yenilikçi ruhumuz ,yapmış olduğumuz gerek cami yapılarında, gerekse konut inşaatlarında farklılığımızı ortaya çıkarmıştır.Daima yapmış olduğumuz işin arkasında olmamız ve müşteri memnuniyetini sağlamamız Sultan Evleri İnşaat'ı bu günlere taşımıştır.
Planlarımızı uzun vadeli yapıyoruz ve yarattığımız değerlerin farkındayız.Bundandır ki Sultan Evleri İnşaat , bugüne kadar yarattığı konseptler ile kendi projelendirdiği onlarca bina inşaatında kendine has çizgisini daima yansıtmıştır.
Tamamlanan Projelerimiz 
"    2005-2007 yılları arasında inşaatı tamamlanan işyeri ve 10 daireden oluşan Sultan Evleri Konutları
"    2008-2010 yılları arasında inşaatı  tamamlanan 80 daireden oluşan Yunus Emre Konutları ve Mevlana Konutları
"    2011-2013 yılları arasında inşaatı tamamlanan 2 işyeri ve 6 daireden oluşan Dilay Konutları 
"    2013-2014 yılları arasında inşaatı tamamlanan 3 daireden oluşan Durmaz Apartmanı
"    2014-2016 yılları arasında inşaatı tamamlanan 8 daireden oluşan Dinçer Apartmanı

Devam Eden Projelerimiz
2019 yılı itibarıyla Karapınar'a kazandırmak üzere başladığımız ;
"    Çetmi Mezarlığı karşısı İlkim Konutları 2 adet işyeri 12 adet  3+1 daire 
"    Çetmi Mezarlığı karşısı Beyler Beyi Konutları 18 adet 2+1 ve 3+1 daire
"    Sultan Prestij (Kasr-ı Sultan) 1500 metrekare muhtelif işyeri ve 80 adet 4+1  daire
"    Adalet Konutları muhtelif ebatlarda işyerleri ve 21 adet 1+1 daire Farkımız Kalitemiz 
Kanuni yükümlülüklerin yanında, tüm yaptığımız yapıları firmamızın garantisi altında tutmak üzere buradayız .Üstün bir ekip çalışması ile verimliliğini ve rekabet gücünü sürekli artırarak, müşterilerimize beklentilerinin ötesinde ürün ve hizmetler sunarak ,yapılarının teminatını kendi imi ile özdeşleştirme çabası içerisindeyiz.Yenilikçi bir yaklaşımla kendine özgü yapılar tasarlama ve fark yaratma arzusundayız . Üretimin her safhasında yüksek teknolojiden yararlanmanın , hızı ve üstünlüğü yakalamak için buradayız . Müşterilerimizin yeniden tercihi olabilmek mutluluğumuzdur.
Bütün bunların sonucunda ortaya çıkan ve diğerlerinden ayırt edilen yapılarımız vardır . Yapılarımızın kalitesi temelden başlayarak katlar arasında ısı,ses ve su yalıtımı ile devam edecek olup ; birinci sınıf malzeme ve işçilikle teslimatlarımız sonrası farkımız hissedilecek.Kısacası bizim diğerlerinden farkımız yapılarımızdır.