Sayın çok kıymetli okuyucularım, 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılan adi, çirkin ve kabul edilemez girişimi kınamak, vatanımıza, bayrağımıza ve yarınlarımıza sahip çıkmak için bütün Türkiye'de olduğu gibi Karapınar'da da Cumhuriyet alanında demokrasi nöbetine İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Siyasi Parti Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum amirleri, kuruluş ve oda başkanları, şehit aileleri ve gaziler, İlçe Müftüsü ve din görevlileri, muhtarlarımız ve yoğunlukta bay ve bayan çocuk, genç ve yaşlı olmak üzere binlerce her siyasi görüşten vatandaşımızın katılımları ile 10 Ağustos 2016 Çarşamba günü dahil demokrasi nöbeti çeşitli etkinliklerle Karapınar Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde başarı ile devam etmektedir.
15 Temmuz Cuma gecesi, ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanetine uğramış, Anayasamıza, Demokrasimize, milli İrademize ve vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerine karşı, Anayasamız ve Hukuk düzenimiz hiçe sayılarak, FETÖ- PDY terör örgütü tarafından alçakça, kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Milletimizin parasıyla alınan silahlarla Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Devlet Kurumlarımız bombalanmış; Masum vatandaşlarımıza bombalar atılarak kurşun sıkılarak 240 kahramanımız vatanımız ve demokrasimiz için şehit düştü ve binlerce vatandaşımız yaralanarak gazi oldu.
Ülkemizde bütün siyasi partiler darbe girişimine karşı çıkmış; vatansever polislerimiz, terör eylemine karışan küçük bir gurup dışındaki tüm şanlı ordumuz kahramanca mücadele etmiş ve tüm vatandaşlarımız alanlara, cadde ve sokaklara çıkarak demokrasi konusunda tek vücut olmuşlar ve darbe girişimini engellemişlerdir. Milli irademize karşı yapılan darbe girişimi halkımızın direnme hakkını kullanmasıyla darbe gerçekleştirilememiş; Demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin Türkiye'miz için ne kadar yaşamsal öneminin olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel değerlerini, anayasal düzenini ve demokrasimizi tehdit etmeye kalkışan ve bu darbe girişiminin iç ve dış sorumlularını lanetliyorum. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi ilelebet korumaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizden, demokrasimizden ve hukuk üstünlüğünden asla vazgeçmeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi "EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR" ilkesinden hareketle hep birlikte ve her zaman "YAŞASIN TAM DEMOKRASİ" diyeceğiz. Yarınlarımızı karanlıktan kurtarmak için hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin birbiriyle kenetlenen; darbeye karşı tek yürek olan Aziz Milletimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu darbe sırasında hiçbir tereddüt göstermeden canlarını ortaya koyup, bu vatan için canını veren şehitlerimize ALLAH'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
15 Temmuz'da tek yürek olup demokrasi sınavından alnının 
akıyla çıkan milletimiz ve milyonlarca kişiyi aynı safta buluşturan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" Türkiye'miz için milat oldu. Tanka, uçağa, silaha meydan okuyan bu millet 07 Ağustos Pazar günü bir destan daha yazdı. Her yaştan, her siyasi görüşten milyonlarca insanımız Yenikapı'da kucaklaşarak vatan hainlerine "Korkun ve Titreyin" mesajını vermiş oldu. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genel Kurmay Başkanımız, Siyasi Parti liderleri çok güzel ve anlamlı konuşmalar yaparak bütün dünyaya önemli mesajlar verdiler.
Demokrasi ve Şehitler Mitingi Türkiye'mizin 81 ilinde düzenlenmiş olup, Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingin de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve her siyasi görüşten milyonlarca vatandaşlarımızla buluşarak bir arada bulunması, Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkmaları bizlere mutluluk vermiştir.
Cumhurbaşkanı ile, Başbakanı ile CHP ve MHP Genel başkanları ile 81 vilayetimizde her düşünceden insanlarımızla verilen görüntü, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir."
Cenab-ı ALLAH'ım Türkiye'mizi korusun, devletimize, milletimize zeval vermesin. Birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Saygılarımla.