''İmkanlar arttı , mertlik bozuldu" 
Gün geçtikçe her yeniye yeni ekleyen teknolojinin olumlu ve olumsuz etkileri müziğin de birçok alanın da  derin izler almasına sebep olmuştur 
Bir dönemin imkanları dahilinde müziği tam mahiyeti ile yapmak için çekilen çileler yok olmuş durumda ve müziğe olan açlık , anlaşılırlığı azaldığı için değerini kaybetmeye devam etmektedir. 
Çok eskiye gitmeden , yaklaşık olarak 1995-2005 yıllarının öğrencilerinden duyduğum kadarıyla bir kayıt dinleyecek olduklarında ilk önce kayıt sahibinin ismini ve istenilen kaydın ismini yazılı kaynaklardan öğrenip hocalarına dile getirirlermiş . Hocaları elinde olup olmadığını kontrol için evindeki kaset veya plak tarzı arşivini kontrol ettikten sonra ,  kendi kayıt cihazına aktarır , öğrencisine getirir ve öğrencinin kayıt cihazına aktarmak için tekrar çalar ve kayıt ederlermiş . Bu tür hikayeleri duyduktan sonra  günümüze baktığımızda istediğimiz herhangi bir kaydına ulaşmamız , iyi klavye kullanan biri için 15 saniyeyi geçmez . Bu tür yönler kullanım alanına göre tabiki olumlu bakış açısıyla değerlendirilebilir  ama geçmiş kuşakların yaşadığı merakı , gösterdikleri sabrı ve o dönemin aktarmayla deforme olmuş kayıtlarından birşeyler anlama çabalarının sebep olduklarını görmemizi engelliyor da olabilir .
Elindeki imkanların kıymetini elinden gidince  anlayan insan , bu gün kontrolsüz şekilde kullanımına devam ediyor . Günün imkanları elinde olan çok çeşitli ve uzun saatler müzik dinleyebiliyor ama zaten elinin altında olduğu için ne dinlediğini anlamıyor , günün monoton yoğunluğundan uzaklaşmak , farklı şeyler düşünmek için müzik dinlenmesi gerekirken , yaşantısının içinde ses yapsın diye kullanmaya devam ediyor. 
Çok eskilerden bu yana her toplumda olduğu gibi halkın seviyesini belirleyen müzik ve diğer tüm sanat dalları da dahil olmak üzere imkanlar arttığı için , kolay erişilebilirlik olduğu için değerlerini yitirmiş ve daha da  yitiriyor durumda . Yani demek istediğim ''İmkanlar arttı , mertlik bozuldu" .