Bu proje kapsamında daha sonra arazide pratik olarak eğitimler devam edecektir.

Toplantıya, Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve personelleri, Ziraat Odası Başkanlığı Danışmanı, S.Ü.Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı, TTO Proje yürütücüsü Prof.Dr.Süleyman Soylu, KOP İdaresi Koordinatörü Mevlüt Vanoğlu ve ekip arkadaşları, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Durmuş Ali Çarkacı ve ekibinden sulama konusunda uzman ziraat Mühendislerinden Tarımsal Sulama ve Arazi Islahı Bölüm Başkanı Dr. Arzu Gündüz, M.Ali Dündar, Erdal Gönülal ve Karapınarlı çiftçiler katıldı.

Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Dr. Durmuş Ali Çarkacı açılış konuşmasında,” Suyu nasıl tasarruflu kullanabiliriz, Tarımsal sulamada etkinliğin arttırılması ve bitki su ihtiyacına göre sulamanın yapılması konusunda çiftçilerimize bu toplantıda teknik elamanlar tarafından slayt eşliğinde geniş bilgiler verilecektir. Bitkisel ve hayvansal alanda Karapınar adından söz ettiren bir ilçedir. Bölgemizde % 90’a varan bir yol aldık. Suyu tasarruflu kullanmayı, çeşitli ürün desenlerinin nasıl ve ne şekilde yetiştirileceğini teknik elamanlardan da faydalanarak öğrendik. Hangi ürünün daha çok su tükettiğini öğrendik. Bahar döneminde çiftçilerimizin tarla başlarına kadar giderek eğitim ve uygulama çalışmalarımız burada da devam edecektir.”dedi

Prof.Dr. Süleyman Soylu, KOP İdaresi Koordinatörü Mevlüt Vanoğlu, Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğünde Tarımsal Sulama ve Arazi Islahı Bölüm Başkanı Dr. Arzu Gündüz, Ziraat Müh. Tarımsal Sulama Arazi Islahı Uzmanı M.Ali Dündar, Ziraat Y.Müh. Erdal Gönülal çiftçilere sulamanın tanımı ve önemi, hangi tür bitkilerin ne kadar su kullandığı ve ne kadar suya ihtiyacı olduğu, suyun tasarruflu kullanılması için neler yapılması gerektiği, Suyun depolanması, toprağın suya doyumu ve toprağın nemi, suyun dengeli ve eşit şekilde tarlaya nasıl verilmesi gerektiği, fazla suyun toprakta tuzlanma ve çoraklaşma yaptığını örnekler verilmek suretiyle slâyt eşliğinde çiftçilerimizin anlayacağı dilde ve geniş bir şekilde anlatıldı.