Tarım ve Kırsal Kalkınma Proje Yönetim Birim Amiri Nebi Küçüköken, İl Koordinatörü Huriye Karahan Özdemir, kurum ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Huriye Karahan Özdemir," Amaçlarının Karapınar çiftçisinin hibe projelerine müracaat ederek üretimimizin kaliteli ve kazançlı hale getirilmesine katkıda bulunmak. Vatandaşların doğru bilgilendirilmesi ve hazırlanacak projeler çok önemlidir" dedi.
Proje Yönetimi Birim Amiri Nebi Küçüköken,  Süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünleri işlenmesi ve pazarlanması, süt işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, kesimhaneler, et işleme ve parçalama tesisleri, süt ürünlerinin işlenmesi, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm yatırımları, konaklama tesisleri, yeme içme tesisleri hakkında açıklamalarda bulundu. Genel başvuru koşulları hakkında ise şunları söyledi, başvuru sahibi 65 yaşın üzerinde olmamalı, vadesi geçmiş vergi ve sosyal sigorta prim borcu olmamalıdır. Hırsızlık, yağma, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, hileli iflas, sahtecilik, ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, irtikâp veya rüşvet suçlarından mahkûmiyeti olmamalıdır. (Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kişi ve en fazla hisseye sahip ortağın mahkûmiyeti olmayacak) konuları hakkında geniş bilgiler verdi. Toplantıya Karapınar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tayfun Gökçe, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa K. Sözen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Veteriner Hekimler Fethi Türkoğlu, Ahmet Çeçeoğlu, Sivil toplum temsilcileri, et ve süt ürün yetiştiricileri katıldı.