Karapınar Merkez Sulama Kooperatif binasında çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyen Karapınar Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı İsmet Çorakçı, 480 üye bulunduğunu ve 75 kuyu ile çiftçilere hizmet verdiklerini söyledi.

 Son yıllarda yer altı sularındaki düşüşlerin çiftçileri ve üretimi olumsuz etkilediğini belirten Başkan Çorakçı, bu yeni istem olan “Akıllı Kart Sistemi” ile en başta su israfının önüne geçileceğini ve herkesini ürününü ihtiyaç duyduğu su ile sulayacağını belirtti.

 Yeni sistemin adaletli bir sistem olacağını kaydeden Başkan Çorakçı, şunları ifade etti:

“ Bu sistem ile üyelerimiz peşin para ile sulama yapacaklardır. Dağıttığımız bu kartlara istedikleri kadar para yükleyip tanımladığımız akıllı kartlar ile ürünlerini  sulama imkanına sahip olacaklardır.Sulama  ücretleri akıllı kartlarına yansıyacaktır. Borcu olan üyelerimiz asla sulama yapamayacaktır. Yani bu sistem ile ne kadar sulama yapacaksa kartına para yüklemek zorundadır. Hem adaleti sağlayacağız hem su tasarrufu sağlayacağız. İdari binamızdan bunları kontroller yapılarak arıza anında müdahale edilecektir. Yaptığımız uzun araştırmalar sonucu bu sistemin herkes için faydalı olacağını düşündük. Bu hizmetimizin toplam maliyeti 75 kuyu için 220 bin lira olmuştur. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

 Başkan İsmet Çorakçı konuşmasının ardından üyelere akıllı kartları dağıttı.

 Çiftçiler de uygulamanın çok iyi olduğunu kaydettiler.