Karapınar Ticaret Borsası Satış Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tayfun Gökçe, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve ilçemizde mısır ticareti yapan tüccarlar ve Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy ‘’ Mısır Hasat sezonun ilçemizdeki bütün üreticilere ve esnaflara bol kazançlı ve bereketli bir yıl olmasını temenni ederim. Burada, mısır alımlarından uygulanacak olan nem baremleri ve neme göre uygulanacak indirim kararları hem üreticilerimizi hem de tüccarlarımızı memnun edeceğine yürekten inanıyorum diyen Ulusoy, bu sezon mısır satışları için Karapınar Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu üreticilerimizin ve üyelerimizin hizmetine açıldığını belirtti.

 Karapınar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Üner şunları söyledi," Mısır sezonunun bütün üreticilerimize ve tüccarlara bereketli ve bol kazançlı bir yıl olmasını diliyorum. Bugün burada nem baremleri ve uygulanacak indirim ile ilgili alınacak olan kararın hem çiftçilerimizin hem de tüccarları memnun edeceğine inanıyorum. Mısır satışlarının Borsa Satış Salonunda yapılmasından dolayı çok mutlu oldum. Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy'a, Tic.Borsası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tayfun Gökçe ‘’ Mısır sezonunun tüm çiftçilerimize ve tüccarlara bol kazançlı ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum’’ dedi.

Toplantıda ülkemizdeki mısır üretiminin yapıldığı bütün bölgelerde ve ülkemizin en büyük tedarikçi firmalarının uyguladıkları nem oranları ve yaptıkları indirimler dikkate alınarak yapılan istişare toplantı sonucundan ilçemizde mısır alımlarında %14 nem baz alınmasına, %14 nemden %19(19 Dahil) neme kadar nem başı 0,015TL indirim uygulanmasına, %20 nemden sonra nem başına 0,020 TL indirim uygulanmasına karar verilmiştir. (M.Ceyhan)