Kış mevsiminde ağılda kapalı kalan kuzular ve anneleri güneş ile birlikte ağıl bahçesinde buluştuğu kuzular annelerini emmeye başladı. Bu sırada her kuzunun annesini bulmaya çalışması güzel görüntüler ortaya çıkardı.

Anneleri ile "süt kuzuları" ile buluşma anı tam bir coşku içinde geçiyor. Annelerinden tüm gün ayrı kalan ve süt emmek için sabırsızlanan kuzuların anneleriyle buluşması, renkli görüntülere sahne oluyor.

Karapınar’a bağlı Çingir yaylasında küçükbaş hayvan yetişiciliği yapan Fikret Akdoğan, Kuzular annelerini kokusundan tanıyorlar. Başka koyunu emmeleri mümkün değil. İçgüdüleri anne ve kuzularını buluşturuyor” dedi.

Kışın anne ve kuzularını soğuktan ve hastalıktan korumak için gayet sarf ettiklerini belirten Akdoğan şunları ifade etti:

“Güneşli havayı da fırsat bilip dışarıya çıkardık. Anne ve kuzularının buluşması çok güzel. İnsanda farklı duygular ortaya çıkartıyor. Kuzuların, içgüdüsel olarak yüzlerce hayvanın içerisinde, sesinden ve kokusundan tanıdığı annesini, her zaman buluştuğu yerde bekleyenlerde oluyor. Annesi de kuzusuna buluşmak için yüzlerce koyun arasında mücadele ediyor. Kuzuların annesini bulma telaşı birkaç dakika içerisinde tamamlanıyor ve beslenmeye başlıyor. Süt emme süresi de 4-5 dakika içerisinde tamamlanıyor.”