İki kurum arasında imzalanan protokol sayesinde Birlik üyesi olanlar uygun vadeli kredi imkanından yararlanabilecek. Hayvan alımı, alet-ekipman alımı ve çiftliğini geliştirmek isteyen yetiştiriciler bu kredi imkanından Birliğe başvurmak suretiyle yararlanabilecek. Proje, üretimini artırmak isteyen yetiştiriciler için büyük bir fırsat olarak görünüyor. Edip Yıldız seçim döneminde yetiştiricilere bu projenin sürprizini vermişti ve seçimin hemen sonrasında yeni dönemdeki yatırımlar ve hizmetler için tüm hızıyla çalışmaya başladı.

Törende konuşan Yıldız “Konya DSYB tüm hizmetleriyle artık Türkiye’de örnek ve lider bir yapı oluşturdu. Bizde bundan sonraki hizmetlerimizde lidere yakışan ne ise onu yapmaya çalışıyoruz. Konya hayvancılık sektöründe hizmetin ve yatırımların başkenti oldu ama bu yetmez daha da fazlasını yapmamız lazım. Artık dünyaya örnek bir yapının oluşması elzemdir. Bu kredi imkanıyla yetiştiricimiz işletmesini geliştirebilecek, modern hale getirebilecek ve hayvan sayılarını artırmak suretiyle karlılığını ve verimini de artırmış olacak. Süt sektörüne girmemiz, piyasaya bir istikrar sağlamamızla ve devlet destekleriyle de beraber üreticimizin yüzü güldü yatırımlarını artırmak istiyor. Bizim de buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Biz her zaman yetiştiricimizin yanında olduk” dedi.

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Kahraman Turcan ise “Ziraat Bankası olarak kurulduğumuz günden beri her zaman yetiştiricimizi, üretenin yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.