Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli bu konuda şunları söyledi, "İlçemizde dün hızı saatte 74 km ye ulaşan güney eksenli rüzgâr hayatı olumsuz etkiledi. İlçemizin de içinde olduğu bölge tamamen toz bulutlarıyla kapandı.  Yaşlı ağaçlar kırıldı, naylon poşetler, çöp bidonları, vb. oradan oraya savruldu. Ama en önemlisi toprak kaybı yaşandığını belirten Şimşekli, 
24.03.2016 günü saat 13.00 - 14.00 arası 74 km/saat hıza ulaşan rüzgâr nedeniyle gerekli tedbiri almayan, alamayan toprak sahipleri sayesinde toprak kaybı yaşandı. Hâlbuki ilçemiz rüzgâr erozyonunu şiddetli yaşayan yerleşim yerlerinden birisi olmasına rağmen bu aymazlık sorgulanmalı. O toprak parçası sadece tapu sahibinin değil tüm milletin ortak değeridir.
İlçemizde mevcut Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezinde toprak kaybı yaşanmazken hemen yanında özel mülkiyet alanlarının bir kısmında oluşan toprak kaybı sorgulanmalıdır.
Yıllardır yapılan araştırmalar sonunda ortaya çıkan sonuçlara göre bu tip yerlerde mutlak surette rüzgâr perdeleri şeklinde ağaçlandırma yapılmalı, toprağı bitki örtüsüz bırakmamalı, toprak işleme aletleri ve zamanı son derece iyi ayarlanmalı. Alobora, kobra ve diskaro diye tabir edilen toprak işleme aletlerini dikkatli kullanmalı, özellikle ilkbahar mevsiminde yağışların yetersiz olduğu zamanlarda toprak nemi düştüğünden 18 km/saatten daha hızlı esen rüzgârlar toprak kaybına neden olmaktadır."dedi (M.Ceyhan)