Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Soylu, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Kooperatif Birlik Temsilcileri ve Başkanları, TÜMOSAN Bölge Müdürü Hasan Çetin, Uğurlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uğurlu, Belediye Meclis Üyeleri, Akören Mahallesi ve diğer Mahalle Muhtarları, vatandaşlar ve Basın Mensupları katıldı.                   

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Akören Mahalle Muhtarı Habip Erduran “Karapınar’ımıza katkı sağlayan domatesimizin yeni pazarlara açılarak hem üretim alanlarımızın genişletilmesi hem de üreticilerimizin kazanmasını sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlayan domates hasat etkinliğimizin birincisi Akören Mahallemiz de yapılmasından son derece memnun olduğumu ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe yaptığı konuşmada “Akören Mahallemiz de birinci domates hasat etkinliğinin yapılmasından dolayı Akören Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Domates ve Havuç üretiminde ürün çeşitliliği yönünden farkındalık yaratmış olup hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Akören üreticilerine bol ve bereketli ürünler dilerim” dedi.

Uğurlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uğurlu yaptığı konuşmasın da “Birinci Domates Hasat Etkinliğinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diyen Uğurlu, Türk Sanayicilerimize seslenmek istiyorum. Akören Mahallemiz de 10 Bin Dekar Domates üretildiğini bilmekteyiz. Ancak üreticilerimizin yeni teknolojilere ihtiyacı var. Makine ve Elektrik Mühendislerinden faydalanarak yeni teknolojilerle donatılan makinaların üretilmesini ve dışarıya dövizimizin çıkmamasını diliyorum. Ayrıca üniversitelerimiz de öğrencileri bu konuda tam donanımlı yetiştirmelerini diliyorum. Zor şartlar altında üretilen ürünlerin bol ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin konuşmasında “Ülkemize ekonomik katkı sağlayan domates üretiminin yeni pazarlara açılarak hem üretim alanlarını genişletmek hem de üreticilerimizin kazanımlarını fazlalaştırmak amacıyla Uğurlu Otomotiv katkılarıyla tertip edilen birinci geleneksel Akören Domates Hasat Etkinliği’nin Karapınar’a hayırlı olmasını temenni ederim.Sebze ihracatının %25 i domates üretimi ile ciddi üretim yapılmakta işçilik ve alın teri fazla olan domates üretiminin işsizliğe de büyük katkı sağladığını bu bakımdan üretim yapan Akören üreticilerine teşekkür ediyorum. Büyük bir alanda domates üretiminin Akören Mahallesi’nden günlük 2500-3000 Ton domates dışarıya gönderilmektedir. Emeği yoğun olan işlenebilir ve sürdürebilirliğini sağlamak için modern tekniklere ağırlık verilerek katma değeri yüksek ürünleri işleyerek çok verimli ve kaliteli ürünler elde edilmesine yönelmesi gerekir. Domates ve havuç üretimine destek veren ve bu etkinliğe katkı sağlayan kurumlara ve üreticilerimize teşekkür ediyorum. Hasat mevsiminin bol bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “ Birincisi düzenlenen Domates Hasat Etkinliği’ne destek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz Karapınar da 2674 km2 alanda Konya’nın Cihanbeyli ve Karatay’dan sonra en fazla alana sahip ilçeyiz. 14 Köy, 4 Belde, 24 Merkez de olmak üzere 42 mahalle ve 235 yayla yerleşim yerlerine hizmet ediyoruz.  Yola ağını çok önemsiyorum. Ulaşım ciddi bir şekilde bizi zorlayan bir hizmet alanıdır. 30 Eylül sonuna kadar Akören-Oymalı Mahalleri yolu sathi kaplama asfaltı yapılacaktır.Toplam da Karapınar sınırlarımız içerisinde 60 km yol yapılmış olacak. Belediyemiz bütçesi nispetinde sathi kaplama yol çalışmalarımız devam edecektir. Akören Mahallesi ve civarında Domates, Siyah Havuç, Şeker Pancarı, Mısır, Kavun, Karpuz, Sarımsak, Ay Çiçeği, Hırtlak ve Yem Bitkileri üretimi dahil ürün yelpazesi ile hem işsizliğe hem de milli ekonomimize büyük katkı sağlamaktadır. Üreticilerimize bol bereketli mahsuller diler domates hasat mevsiminin ilçemize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Akören Mahallesi Camii İmam Hatibi Murat Küçükdemirci’nin yaptığı dua ile katılımcılar tarafından domates hasat açılışı yapılarak program sona erdi.