Bu nesil makine Türkiye’de sadece Tarımsal Devlet Çiftliklerinde kullanılmakta ve Ziraat odaları içerisinde sadece Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde çiftçi hizmetine sunulmaktadır.

Konuyla ilgili olarak Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş ÜNER açıklamalarda bulundu;
Başkan Durmuş Üner, Yüksek kapasitesi ve tarlada değişen hızlara rağmen dekara atılması gereken su miktarını mükemmel bir şekilde otomatik olarak ayarlayan makinemiz sayesinde çiftçilerimiz artık daha sağlıklı, bol bir hasat alacak ve yanlış dozlama (gübre tankı vb.) gibi uygulamalardan dolayı fazla kullanılacak pestisit oranları azalacağından dolayı toprak ve su kirliliğine fayda sağlamış olacaktır. Ayrıca ilaçlama elektronik sensörler tarafından takip edildiğinden aynı yere ilaçlama yapmamakta ve arazide hiç açık yer bırakmadığından, hassas tarım teknikleri sayesinde Fazla Kimyasal ilaç kullanımı azaltılmakta çiftçi bütçesine ve ekolojik dengeye olumlu katkı sağlamaktadır.
Özellikle İlçemizde ekiliş alanı yoğun olan Mısır ve Ayçiçeği bitkisinin yüksek boylanması nedeniyle Zirai ilaç, Makro ve mikro bitki besleme ürünlerinin verilmesi olanaksız hale gelmekteydi. Bu yeni nesil makine ile bu sorun tamamen ortadan kalkmış durumdadır. Çünkü makine normal halinden 2 metre’ye kadar yükselebilmekte ve yüksek boylu bitkilere hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Yine ilçemizde bolca ekilişi yapılan hububat arazilerinde özellikle Süne-Kımıl-Bambul zararlısı toplu mücadelesinde ilçe ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağı aşikârdır. Dedi
Agrifac markasının üretimi Condor kendi yürür ilaçlama makinemiz 36 metre kanat uzunluğuna ve 5 ton ilaçlı su alma kapasitesine ve 450 litre temiz su tankı kapasitesine sahiptir Makina iki tarla arasında bu temiz su ile kendini yıkayarak diğer bir ilacın atılacağı tarlaya hızlıca geçebilmektedir. 38 cm teker genişliği, iki teker arası mesafe 244 cm-321cm arası istenildiği şekilde ayarlanabilen ve makine yüksekliği 130 cm ile 200 cm arası değişen dört tekerden dümenlemesi mevcut olup yengeç yürüyüşü de yapabilmektedir. Bu sayede sıraya ekilen bitkilerde de istenilen sıra arasını ayarlanarak bitkiye zarar vermeden çalışıla bilmektedir. GPS uydu kontrollü ve tamamen dijital sistemle kumanda edilmektedir. Bilinen klasik pülverizatörlerin aksine, son sistem meme tipi olan hta d4 7,5 ss, basınçlı hava ve suyun birlikte uygulandığı sistemde geniş yüzeye ilaçlı su enjekte edilebilmekte, hava ve bitki koşullarına göre damla çapı istenilen büyüklüğe getirilerek ilacın bitkiye en iyi şekilde etki etmesi sağlanmaktadır. Ayrıca hububat tarlalarında kanat genişliği ve dar tekerlekleri sayesinde normal makinelerin tarlaya verdiği yaklaşık %5 lık zarar %1 seviyelerine düşmektedir. Dedi.
Başkan Üner; özellikle son yıllarda baharlık ürünlerde uygulanmaya başlanan ve Herbisit İlaç kullanımını minumuma indiren yeni nesil herbisit tarla kaplamasını bu makine ile yüksek tonajlı su haznesi sayesinde mükemmel bir şekilde yapılmakta ve yaklaşık % 10 ürün verimine artış sağladığı geçtiğimiz yıllarda yapılan demastrosyon alanlarımızda görülmüştür. dedi.
Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner; Mevcut imkânlarımızı zorlayarak çiftçi menfaatlerini dikkate alarak ilçemiz çiftçilerimize kazandırdığımız bu yeni nesil hassas İlaçlama makinasının ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diler, bol bereketli yıllar temmeni ederim dedi.