Ziraat Odası Başkanı Durmuş ÜNER ilk olarak; 2015- 2016 Yılı Pancar Hasat Sezonunun ilçemize, ilçemiz çiftçilerine, Pancar Hasat Makinesi işletmecilerine hayırlar getirmesi dileğiyle toplantıyı açtı.
Başkan ÜNER; Geçen yıllara nazaran iklim şartlarının farklı olması, bahar döneminde yaşanan don olayından dolayı yaklaşık 20.000 dekar civarında ikinci pancar ekimi yapılması hava şartlarının çok sıcak geçmesi nedeniyle pancarda hem rekolteyi hem de şeker oranını düşürmektedir. Bundan dolayı sökümlerin Kurban Bayramı sonuna kadar ertelenmesi çiftçilerimizin menfaatine olacaktır. Ayrıca Erken pancar sökümü yapan çiftçilerimize fabrika tarafından  %25 fazla küspe verilmesi, erken sökümden dolayı düşük polar nedeniyle kaybedilecek fiyatın karşısında çok komik kaldığını belirtti.
Çiftçilerimizin polar farkından dolayı düşük ücretle pancarlarını teslim etmemeleri hasattan önce polar değerlerini ölçtürerek maddi kayıplarını en aza indirmesi gerektiğini belirtti.
Başkan Üner ayrıca Pancar söküm makinesi işletmecilerine de çağrıda bulunarak araçlara tonajından fazla pancar yükletmemeleri gerektiğini belirtti.
Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Ahmet ALİMOĞLU da toplantıda söz alarak, araçlara tonajından fazla pancar yükletmemeleri konusunda söküm makinesi işletmecilerine görev düştüğünü belirterek,bu konuda kesinlikle taviz verilmemesi gerektiğini belirtti.
Daha sonra ilçemizde hasadı yapılacak şeker pancarının hasat bedelinin ne olması konusunda karşılıklı istişare yapılarak ve pancar üreticilerimizi de düşünerek ilçemiz şartlarına göre Dekar hasat ücretinin 70.00 TL olmasına karar verildi.