2019 Yılı Hububat Hasat Sezonunun açılış konuşmasında Karapınar Ticaret Borsası,Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy şunları söyledi “Öncelikle hasat sezonunun tüm üreticilerimiz, üyelerimiz ve ülkemiz adına hayırlı, bereketli ve helalinden bol kazançlı geçmesini diliyorum. Hasat sezonumuz geçen yıla göre yağışlardan ve iklim şartlarından dolayı 15 gün daha geç başladı. Birçok bölgemizde de durum böyle. Hububatta şuan için herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Hasat başlangıcında olmamız sebebiyle çiftçilerimizden dane kayıplarının önüne geçmek için zamanında hasat yapmalarını ve bakımları yapılmış biçerdöverler ile hasat yapmalarını istiyoruz. Bu hassasiyet hem çiftçilerimizin hem de tarımsal ekonomimizin faydasına olacaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

2019 sezonu hububat alımına İlçe Müftümüz Kadir Demirlenk'in duası ile başlayan Karapınar Ticaret Borsası Y.K.Başkanı Ahmet Ulusoy ve üyeleri ile birlikte ilk mahsulün satışını Elektronik Satış salonu'nda gerçekleştirdi. Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, yılın ilk mahsul arpasını 1,056TL fiyatla satın alan Tahsin Görgülü’yü ve yılın ilk mahsul arpasını satan Gülşen Ceylan’ı tebrik etti.

İlçemizin ilk mahsul arpasını satın alan Tahsin Görgülü, ilk mahsul arpayı almaktan mutluluk duyduklarını belirterek tüm tarım camiasına bereketli bir hasat sezonu diledi.

Müstahsil Gülşen Ceylan, Borsa'ya yılın ilk mahsulünü getirmek için çok emek harcadıklarını ve getirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, bu sezon ekinlerin iyi olduğunu söyledi.

Satış işleminin bitmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi. İlk mahsul arpayı satın alan Tahsin Görgülü ve yılın ilk mahsul arpasını satan Gülşen Ceylan Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.