İlçede bitki deseninin her geçen gün arttığını söyleyen Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner,tarım ve teknoloji dediğimiz zaman Karapınar çiftçisi Türkiye'de iddia ediyorum bir numara" dedi.
Karapınar çiftçisinin teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini ve uyguladığını belirten Başkan Üner şunları ifade etti:
"Çünkü tarımda kullanılan sistemlerin tamamı modern sistemlerin tamamı Karapınar da mevcut.Damla sulama sistemlerinde otomatik kontrol ünitelerinin kullanıldığı tek yer Karapınar'dır. Burada yapışan sulu tarımda vahşi sulama dediğimizi salma sulama olayını tamamen bitirdik. Artık ya damla sulama ya da yağmurlama ile yapılıyor. Türkiye'deki mısır üretiminin %7 si burada yapılıyor. Bu üretilen mısırın tamamı damla sulama sistemleri ile yapılıyor. Eğer modern tarım sulama sistemleri olmasa Karapınar' da bu kadar sulu tarım yapılma imkânı olmazdı. Karapınar da yapılan sulu tarım oranı mevcut tarım arazi oranladığımızda %65 gibi oran çıkıyor. Türkiye'nin hiç bir yerine böyle oran yok. Bunu da modern tarım sistemlerine borçluyuz.
Karapınar çiftçisi olarak topraksızlığı susuzluğu gördük. Suyu kısıtlı kullanmalıyız. Çünkü yağın en az aldığı bölgede yaşıyoruz. Bundan dolayı teknolojiye yeniliğe açığız. Gölümüz nehrimiz kanalımız yok. Yapılan tarımda yeraltından su kullanıyoruz. Biz Türkiye'yi tarımda aştık. Dünyadaki Fuarlara gidiyoruz. Avrupa ülkelerine gidiyoruz. Buradaki tarımda kullanılan modern sistemler Karapınar'a kazandırmak için geziyoruz. Çiftçilerimiz çok bilinçli. Dünyada kullanılan tarım ve hayvancılıktaki teknolojik gelişmeler Karapınar'da uygulanmaktadır"
 Su arıtma filtresi ile ürünü sulayan Şener Bozaklı, "Bu sistem ile suyun içerisinde kum, çakıl gibi maddeler süzülüyor ve damla sulama sistemlerini tıkamıyor. Hem uzun ömürlü oluyor hem de ürünün kalitesini artırıyor" dedi.