Toplantıya; Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Katso üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve  yatırımcılar katıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uzmanları  Derya Yıldız ve Tuba Şenoğlu 15. Çağrı İlanı hakkında sunumda;”Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım için  toplam 25.000.000 Euro bütçe firmalara %65 e kadar hibe ayrıca Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi ile ilgili yatırımlarda ise toplam 12.500.000 Euro bütçe ve yatırımcılara  %50 hibe’nin imkanının olduğundan bahsettiler. Uzmanlar IPART 2 programının  da önümüzde ki 1-2 ay içerisinde çıkacağına değindiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen; tarım ve hayvancılık potansiyelinin, Karapınar'daki mevcut ticari hayatın gelişmesinde önemli bir yer tuttuğunu ve mevcut potansiyelin sanayi ile birleşmesinin gerekliliğine vurgu yaparak, kırsal alanlara sağlanan devlet destekleri ile yatırımcılarımıza kaynak imkanlarının sunulduğunu belirtti. Bu programın uygulanmasının Karapınar’ın kalkınması için önemli olduğunu belirten Sözen, program ile üretimin artış göstermesinin yanı sıra, Karapınar’ın Avrupa standartlarında bir ilçe olma yolunda önemli bir etken olacağını söyledİ.Tüm katılımcılara ve TKDK yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Konya TKDK İl Koordinatörlüğüne yapılması gereken başvurular 19.10.2015 Pazartesi başlayacak olup, 30/10/2015 Cuma günü sona erecektir.