Karapınar Çölleşme ile Mücadele ve Erozyon  Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Ziraat Mühendisi Mustafa Bağcı,  ”Erozyonla, derin kökleri sayesinde  susuz bir ortamda sorunlu ve tuzlu alanlarda yetişebilen, soğuğa dayanıklı, uzun süre yeşil kalabilen, hayvanların yem olarak tüketebildiği  Amerikan çalısı ‘’Atriplex’’ ile mücadele edilecektir” dedi.

Bağcı, kendi sahalarında bulunan serada Atriplex bitkisinin tohumdan ve çelikten üretimini 2014 yılı içerisinde tespitine çalıştık. Yaptığımız çalışmalarda en iyi sonucu %95 oranında çelikten üretimden almış bulunuyoruz.

 Bağcı Atriplekx(tuz çalısı) toprağın tuzluluğunu ıslah eden bir bitki olması yanında can suyunun haricinde susuz yetime kabiliyetine sahiptir. Bunun yanında toprak yüzeyinde sürünerek ve sıçrama ile meydana gelen yüzey erozyonunu” canlı rüzgar” perdesi görevi ile engellemektedir. Şu ana kadar 15 bin üretim gerçekleştirdik. Bunları 2015 yılında sahaya ekeceğiz. Rüzgâr erozyonunu önleyecek bir bitkidir. Bu bitkinin üzerinde yoğun bir çalışma yaptık” dedi.

Bağcı,Atriplex bitkisinin mera alanlarında hayvan yemi olarak kullanılmasının en önemli özelliklerinden birisi olduğunu vurguladı.