Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne bağlı Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma sahasında çalışacak işçiler ile Karapınar Belediye Başkanlığında çalışacak mevsimlik geçici işçilerin kuraları Noter huzurunda çekilişleri yapılarak yetkililer tarafından mevsimlik geçici çalışacak işçilere çalışma şartları ve noter çekilişi anlatıldı.
Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi'nde çalışacak işçilerin Noter huzurunda yapılan çekilişin de; Noter Vekili İsmet Ali Kocaerkek, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Md. Yrd. Osman Mücevher, Karapınar Erozyon Sorumlusu Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli, Ereğli İŞ-KUR Hizmet Merkezi temsilcileri İsmet Evren, Ertan Balcı ve kuraya katılan işçiler katıldılar. Belediye Başkanlığı'nın Noter çekilişinde Noter V. İsmet Ali Kocaerkek, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Birim Amirleri, Ereğli İŞ-KUR Hizmet Merkezi görevlileri İsmet Evren, Ertan Balcı ve mevsimlik geçici kuraya girecek işçiler katıldılar.
01.06.2018 tarihinden başlayıp 28.11.2018 tarihine kadar çalışacak olan mevsimlik geçici işçilerden 07 Mayıs 2018 Pazartesi günü Noter huzurunda yapılan çekilişlerde; Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezinde çalışacak olan işçilerden 1'nci listeden 140 kişiden Noter çekilişi ile 63 kişi kurada belirlendi. Yine 1.'nci Listeden 11 kişilik isim listesinden Konya Merkez için 7 kişi noter kanalıyla çekilişi yapılarak belirlendi. Karapınar Belediye Başkanlığı için yine Noter huzurunda yapılan çekilişte 1.'nci listeden 63 isim arasından çalışacak olan 36 işçi Noter çekilişi ile belirlendi.