Karapınar Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Bölüm Başkanı Ziraat Müh. Mustafa Bağcı bu konuda şunları söyledi “ Karapınar Çölleşme ve Erozyonla Mücadele sahamızda, bu yıl üretimini yapmış olduğumuz Atriplex canescens (dört yapraklı Amerikan tuz çalısı) lavandula angustifolia (lavanta) ve gaura gibi çalılar ile akasya ve iğde gibi geniş yapraklı ağaç türlerinin poşetlere aktarımını yapmaktayız. Bu işlemlerimizin hemen arkasından 2015 yılı üretimlerinde kullanmak amacıyla kuracağımız 500 m2 seramızda çelikten ve tohumdan üretimlerimize başlayacağız.

            Ayrıca 2015 yılında hem sahamızda adaptasyonlarını tespit etmek hem de verimlerini görmek amacıyla 56 çeşit tıbbi aromatik bitkilerin üretimini başlatacağız. Bu amaçla halkımıza hem bu bitkileri tanıtmak hem de özelliklerini anlatmak gayesiyle minyatür bir tıbbi aromatik bitki bahçesi oluşturmak gayretindeyiz.

            Yine ilçemizde adaptasyonunu sağlamış olan bazı bitki türlerinin değişik tür ve varyetelerinin aşıdan üretimini 2014 yılında başlatmış idik. 2015 yılında bu bitki yelpazesini arttırarak yeni tür ve varyeteleri Karapınar’ımıza kazandıracağız.

            Tüm bu çalışmalarımız için başta kadınlarımız olmak üzere tüm Karapınarlılara eğitim vermek amacıyla kurslar açmayı planlıyoruz. Bu konu ile ilgili kurslarımızı kısa zamanda halkımıza duyuracağız. Kurslarımıza ilgi gösterecek tüm Karapınarlılara şimdiden teşekkür ederim. Dedi

Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezinde çalışan bayan kardeşlerimiz, Evde, yemek yapan, bulaşık yıkayan ve çocuklara bakan kadınlar ellerinde küreklerle toprağa hizmet ediyor. Kurtuluş savaşında erkeklere destek vererek ülke bağımsızlığı için çarpışan kadınlar erozyonla mücadele de topraklarımızın korunmasında en ön safta yer alıyorlar. Erozyon sahasındaki çalışan erkeklerin yaptığı birçok işin üstesinde gelen kadın işçiler erozyonla mücadele etmekten bir hayli mutlular.

Ağaç diken, fidan taşıyan, aşı yapan kadınlar kazandıkları paralar ile de aile ekonomilerine katkı yapıyorlar.

Erozyonla mücadelede yer alan Karapınarlı kadınlar, yaptıkları bu işten ekonomik katkı sağlasalar da tek amaçlarının toprağa olan bağlılıklarını göstererek erozyonla mücadele de yer almak olduğunu belirtiyorlar.

Karapınar erozyon bölgesi olduğunu belirten bayan işçiler, o günleri yaşamamak adına bizlerde çaba gösteriyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz dediler.