Yapılan toplantıya;  Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya Orman Bölge Müdürü Muhammet Çolak, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar,  Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, MHP İlçe Başkanı Faruk Sonkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Özsoy, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri,  merkez ve merkeze bağlı mahallelerdeki çiftçiler ile Basın Mensupları katıldı.

Toplantı Muhammet Danış sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan yaptığı açılış konuşmasında “Misafirleri ve katılımcıları selamlama konuşmasından sonra TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılan bu çiftçi buluşmasının sorunlarımıza büyük katkı ve çözümler getireceğini vurgulayarak tarım ve hayvancılık da lider konumunda olan Karapınar’ ımızın ihtiyaçlarının giderilmesinde katkı yapacağına inanıyorum ” dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka “Yapılan bu toplantı daha güzel sonuçlar verecektir. Tarım ve Hayvancılık da çiftçilerimiz yeni teknolojilere uygun hareket ederek lider durumdadır. Enerji üssü olma yolunda büyük adımlar atılmış olup bu dalda da yıldızı parlayan bir ilçe konumundadır. Ayrıca İlçenin Doğalgaza kavuşması çalışmaları başlamış durumdadır. Toplantı da çiftçilerimizin sorunları yetkililerce dinlenerek en kısa sürede sorunlarına çözüm getirileceğine inanıyorum. 2018 yılının 2017 yılından daha iyi olacağına ve ilçemize kayda değer yatırımlar yapılacaktır. Bu toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize saygılarımı sunuyorum “ dedi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu konuşmaların da “ Tarımın merkezi ve öncülerinden olan Karapınar Çiftçisinin tarım tekniklerini en iyi şekilde uygulayan sizlerin görüş ve önerilerini almak üzere bu toplantıyı düzenledik. Amacımız çiftçileriyle buluşmanın bütün Ülke çapına yayarak yeni çalışma programları hazırlamak Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin sorunlarına çözüm önerilerini ve görüşlerini alarak bu edinilen bilgileri toplayıp Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ ne iletmektir. Burada bizlerin konuşmasından ziyade esas söz çiftçilerimizin olacaktır. Hiç çekinmeden sorunlarınızı çözüm önerilerini görüşlerinizi bizlere aktarabilirsiniz. Burada DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan ve diğer yetkililer vardır. Sorunlarınızı aktardığınız takdirde sorunların sizlerden öğrenerek çözümler getirilmeye çalışılacaktır diyen Babaoğlu Karapınar’ın Tarım ve Hayvancılık ile ilgili çözüm önerilerini ve görüşlerini dile getirdi.

Karapınar merkez ve merkeze bağlı mahallelerdeki çiftçiler tek tek söz alarak sorunlarını açık bir şekilde dile getirdiler ve dile gelen sorunlar ve sorunların çözümleri hakkındaki görüş ve düşünceleri Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya Orman Bölge Müdürü Muhammet Çolak, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ile birlikte geniş şekilde bilgiler verdiler.Toplantıdan önce ve sonrasında toplantıya katılan çiftçilere Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Karaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2500 adet Badem, Ceviz, Sedir ve Karaçam dağıtılarak  toplantı başarılı bir şekilde sona erdi.