Bölgede arazilerinin engebeli  ve küçük alanlarda ekili olması biçerdöverlerin girmesine mani oluyor. Yöre halkından bazıları imece usulü ile ellerinde orakla biçmiş oldukları ekin, yığın ve deste haline getirilip daha sonra desteler patoza verilerek hasat işlemi tamamlanıyor.
Yeşiyurt mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Çilli ile 73 yaşındaki eşi Şaziye Çilli sabahın erken saatlerinde tarlalarına gelerek orakla yaklaşık 8 saat ekinlerini biçiyorlar.
60 senedir orak ile ekin biçtiğini söyleyen Mehmet Çilli, Babamdan  gördüğüm şekilde  orakla ekin biçiyorum.Teknoloji  gelişse bile bizim araziler çok engebeli olması nedeniyle  biçerdöver  giremiyor. Bazen de komşularımızla imece usulü ile ekinlerimizi hasat ediyoruz diyen Çilli,yorulduklarında bir ağaç gölgesinde dinlediklerini ve yemeklerini tarlada yapıp yediklerini belirten Mehmet Çilli, hasadımızı  severek yapıyoruz.zaten başkada çaremiz yok.
Her yıl 4 dönüm ekin ektiğini belirten Mehmet Çilli ayrıca şunları ifade etti:
"İlçenin düzlük olan bölümlerindeki arazilerde hasat, son teknoloji biçerdöverlerle yapılırken dağlık bölgelerde ise ekinler yöre halkı tarafından orakla biçiliyor. Köylülerin orakla biçtiği ekin, yığın haline getiriliyor. İstiflenen ürünler daha sonra harman makinesine aktarılarak ayrıştırılıyor. Köy halkı arazilerimizin engebeli olduğundan dolayı teknolojiden yararlanamıyoruz. Bu ürünlerin bir bölümünü kışlık yiyecek olarak alıyoruz geri kalanını da satıyoruz. Harmanımız günlerce sürüyor .Halimizden şikayetçi değiliz."dedi
Mehmet Çilli'nin eşi Şaziye Çilli ise, "Sabah erken saatlerinde tarlamızdaki ürünün başına gelerek zevk ile ekin biçtiklerini kaydederek,halimizden şikayetçi değilim.Günlük yaklaşık 8 saat orakla ekin biçiyoruz..6 çocuğum var hepsi başka yerlerde. Bütün işlerimizi kendimiz yapıyoruz. unluğumuzu buradan elde ediyoruz.Her sene tarlamızı sürüyoruz , ekinimizi ekiyoruz ve orakla biçiyoruz. Bütün işlerimiz insan gücü ile yapılıyor. Eşimle birbirimize destek oluyor ve bu zor işleri birlikte başarıyoruz. Allah sağlımızı elimizden almadığı müddetçe bu tür çalışmalarımız devam edecektir." dedi