Araştırma Günleri İlçemizde bulunan Karapınar Erozyonu ve Çölleşme Araştırma Merkezi arazisinde yapıldı. Yoğun katılımın olduğu toplantıya başta istasyon müdürü D.Ali Çarkacı, müdür yrd. Erdal Gönülal, teknik koordinatör Ahmet Haşim Keskin, merkez bölüm başkanı Mustafa Bağcı ve Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü teknik kadrolar ile birlikte çevre il ve ilçelerden gelen resmi protokol ve çiftçiler katıldı.

İstasyon müdürü D. Ali Çarkacı amaçlarının Karapınar gibi kurak bir bölgede alternatif ürünler yetiştirmenin mümkün olduğunu ve sulamada önemli tasarrufların yapılabildiğini çiftçilere göstermek olduğunu beyan etti. Özellikle yerli tohum sayesinde de tohuma ödenen paraların ülkemizde kalacağını belirtti.

Çiftçilerin özellikle yerli ıslah çeşidi olması nedeniyle mısır çeşitlerine ve yeni ürün nedeniyle de soya fasulyesine karşı ilgileri yüksek oldu. Araştırma merkezinde görevli olan Ziraat Yüksek Mühendisi Necati Şimşekli soya fasulyesini 3 yıl önce denediklerini ve üretim yaptıklarını belirterek dekardan ( 1000 m2 den)  400 kg ürün aldıklarını belirtti.

Ayrıca henüz seri üretime geçmeyen sulama yastıkları hakkında bilgi veren Sulama Bölüm başkanı Dr. Şerife Çay bu sistem sayesinde sulama suyunda önemli derecede tasarruf yapıldığını ve sürekli pompa çalışmasına gerek kalmadan sulama yapıldığını beyanla bu sistemin bunun yanı sıra topraktan nem kaybını azalttığını ve yabancı otların çıkışını engellediğini belirtti.

Araştırma Günleri toplantısında gelen misafirlere istasyonda yetişen tadına doyum olmayan üzüm ve elmalardan ikram edildi.