Başkan Üner; Tarımsal Üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal,  fiziksel yapısının ve çevrenin korunarak doğal denge içerisinde toprağın verimliliğinin sürdürebilirliğini korumak için özellikle Hasat sonrası Anızların kesinlikle yakılmaması gerektiğini belirtti.

Üner;Anız Yakma yasağına uymayanlar hakkında İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri ve Orman İşletme Müdürlüklerince ise 6831 Sayılı Orman Kanununun ilgili cezai müeyyidelerinin uygulanacağını belirtti.

Anız yakılması, Çayır ve Meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü davranışın yasak olduğunu Anız Yakanlara her bir dekar için 42,44 TL İdari Para Cezası verileceğini, Suçun Meskûn mahallerde işlenmesi halinde cezanın 5 katı artırılacağı tebliğde belirtildiğini beyan etti.

Anız yangınlarına karşı Biçerdöver İşletmecilerinin de sorumluğunun olduğunu belirten Durmuş Üner; Operatör Belgeli Sürücülerin, tarla ve ürün durumu ile arazi yapısını dikkate alarak, anızın yakılmasına meydan vermemek için mümkün olan en alt seviyeden biçim yapmaları gerektiği, ayrıca Biçerdöverlerde yangın söndürücülerinin muhakkak olması gerektiğini söyledi.